1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İki tane müptezeli muhatap alan büyük devlet aklı!
İki tane müptezeli muhatap alan büyük devlet aklı!

İki tane müptezeli muhatap alan büyük devlet aklı!

TikTok’a çektikleri video ‘devlete hakaret’ sayılan iki kişi hakim karşısına çıktı!

29 Nisan 2021 Perşembe 16:40A+A-

HAKSÖZ HABER

K.Ö. (23) ve N.Y. (23) TikTok isimli platformda kendi meşreplerine uygun bir şekilde videolar çeken iki genç. Mecranın kendisi zaten oldukça lümpen olduğu için yapılan işler de mecrasına göre şekil alıyor.

Bu iki genç ‘Türk pasaportunun kullanıldığı yerler' başlığı altında bir video çektikleri için gözaltına alındılar. Haberin sonuna da eklediğimiz videoda Türk pasaportunun çok işlevsel olmadığı ironik bir dille anlatılıyor. İşin özünde asıl işlevini yerine getirmekten aciz olduğu aktarılıyor. 

Pasaportun bardak altı, fırın eldiveni ve kitap ayracı olarak gösterildiği videoda herhangi bir hakaret yok. Hatta zeka kırıntısından söz etmek bile mümkün. Ancak büyük devlet aklı bu videoyu tehdit olarak görmüş olacak ki iki genç anında göz altına alındı. Dün itibariyle ise hakim karşısına çıkarıldılar.  İki genç, “Devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama” suçlamasıyla yargılanıyorlar.

Daha evvel dediğimiz gibi videonun paylaşıldığı platforma zaten lümpen bir hava hakim. Peki, lümpen işlerle uğraşan müptezelleri muhatap almak neyin nesi oluyor o zaman? Bir de ‘devletin alametlerini aşağılamak’ suçundan yargılamak hepten akl-ı selimin kaybedildiğinin göstergesi değil mi?

Normal şartlarda bu videonun ciddiye bile alınmaması lazım. Kendisini memleketteki bütün delilerle uğraşmak zorunda hisseden devlet giderek ceberrutlaştığının farkında bile değil. 23 yaşında iki tane çocuğu içinde hakaret bulunmayan iğneleyici videoları sebebiyle hakim karşısına çıkarmak aslında acziyetin göstergesi olarak da okunabilir… İşin bu boyutu videodan bile daha komik ne yazık ki!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum