1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan: "Halk Mücadelesine Devam Edecek"
İhvan: Halk Mücadelesine Devam Edecek

İhvan: "Halk Mücadelesine Devam Edecek"

"Sayın Bedii'nin tutuklanması, İhvan'ı ve halkı bölemeyecek. Bedii'yi hapse atsalar da halk mücadelesine devam edecek."

21 Ağustos 2013 Çarşamba 14:47A+A-

İhvan'dan yapılan açıklamada, "Sayın Bedii'nin tutuklanması, İhvan'ı ve halkı bölemeyecek. Bedii'yi hapse atsalar da halk mücadelesine devam edecek" denildi.

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'ye yönelik, "şiddete ve öldürmeye teşvik" suçlamasıyla açılan soruşturma kapsamında 15 gün ihtiyati hapis kararına tepki gösterdi.

İhvan'dan yapılan açıklamada, "Darbeciler, demir ve ateşle yönetimi ele geçirmek için İhvan liderlerini tutuklamanın ve medyada onları karalamanın Mısır halkının boynunu eğdireceğini ve darbeye teslim olacaklarını zannediyor. Darbeciler bilsinler ki dava, binlercesi ölen ve yaralanan, binlercesi tutuklanan Mısır halkının davası olmuştur" ifadesi kullanıldı.

Mısır halkının devrimine sahip çıktığı ve askeri yönetim ile darbeyi reddetmek için barışçıl direnişine devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Sayın Bedii'nin tutuklanması, İhvan'ı ve halkı bölemeyecek, 25 Ocak 2011 devriminin en önemli ilkelerinden ve hedeflerini gerçekleştirmekten vazgeçiremeyecektir. Bedii'yi bir insan olarak hapse atsalar da halk haklarının tamamını geri elde edinceye kadar barışçıl mücadelesine devam edecektir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kanlı darbe diktatörlerinin, Mısır'a aşık olan ve kendisini Mısır'a adayan sivilleri tutuklayarak cezaevlerine atmaları, hak, dürüstlük ve ihlas sahibi kişiler hakkında onlardan korktukları için yalan yanlış iftiralar atmaları hiç de garip değil. Eğer böyle değilse neden meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi kaçırarak gizlediler? Halk onu cumhurbaşkanı olarak seçtiği için mi? Neden Müslüman Kardeşler ve onlarla ittifak yapan partilerin yöneticilerini gözaltına alıyorlar? Neden medyayı engelliyorlar ve kimsenin gerçekleri söylemesine izin vermiyorlar?"

Açıklamada, Muhammed Bedii'nin, Şubat 2011'de Tümgeneral Muhammed el-Assar'a söylediği, "Sizden öncekiler bizimle ordunun arasını açmaya çalıştılar ve bizi zalim askeri mahkemelerde yargılayarak, hakkımızda uzun süreli hapis kararı verdiler. Hakkımızda verilen cezayı çektik, dışarı çıktık yine ordumuzu seviyoruz, çünkü onlar bizim kardeşlerimizdir" yönündeki sözleri de hatırlatıldı.

Bedii, başkent Kahire'deki Medinetu'n-Nasr (Nasrcity) bölgesinde bulunan Rabiatul Adeviyye Meydanı yakınlarındaki bir dairede yakalanmasının ardından, dün yoğun güvenlik önlemleri altında, 3 Temmuz askeri darbesinden sonra tutuklanan çok sayıda İhvan ve İslami parti liderinin de bulunduğu El-Akreb Hapishanesi'ne nakledilmişti.

(AA)

HABERE YORUM KAT

2 Yorum