1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İHH Mısır'da, Adeviye Meydanında (FOTO)
İHH Mısırda, Adeviye Meydanında (FOTO)

İHH Mısır'da, Adeviye Meydanında (FOTO)

İHH, darbeye karşı direnen Rabiat'ül Adeviyye Meydanında 10 bin Mısırlıya iftar verdi.

11 Temmuz 2013 Perşembe 13:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır’ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin askeri cunta tarafından darbe yoluyla gözaltına alınmasının ardından Mursi taraftarları darbeye karşı tepkilerini göstermek için meydanlara indiler. Hiçbir şiddet eylemine karışmadan meydanlarda tepkilerini gösteren Mursi destekçileri merkez olarak ise Rabiat'ül Adeviyye Meydanı'nı seçti.

Darbenin hemen ardından bu meydanda toplanan ve bir daha meydanı bırakmayan Mursi taraftarları Ramazan ayının başlamasıyla birlikte de iftar ve sahurlarını bu meydanda yapıp akşam ve teravih namazlarını da yüzbinlerce kişinin katılımıyla burada kılıyor. 

Mısır’da yaşanan darbe girişimi ve sonrasında yaşananları yerinde gözlemlemek için 4 kişiden oluşan İHH ekibi Rabiat’ül Adeviyye meydana gitti. Meydan’daki Mısırlılarla görüşen İHH ekibi yaşananlar hakkında bilgi aldı.

İHH’dan Rabiat’ül Adeviyye Meydanında İftar Organizasyonu

Ayrıca İHH İnsani Yardım Vakfı Ramazan ayının ilk iftarında Mısır’ın Rabiat’ül Adeviyye Meydanı’nda 10 bin kişiye iftariyelik dağıtımı yaptı. İHH tarafından meydanda organize dilen iftar programında askeri cuntaya karşı protestolarını sürdüren Mısır halkına Türkiye’nin selam ve sevgileri iletildi.

İHH ekipleri Ramazan ayı boyunca Rabiat’ül Adeviyye meydanında her gün iftar ve sahurluk dağıtımı gerçekleştirecek.

SMS’le Destek Olabilirsiniz

Türkiyeli hayırseverlerde Ramazan boyunca Mısırlıların iftar yemeklerine katkıda bulunmak için MISIR yazıp 3072'ye göndererek yada İHH'nın internet sitesinden online bağış yaparak Mısır’da verilecek iftara katkı sunabilecekler. 

İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen iftar programında; meydandaki çadırlarda askeri cuntaya karşı protestolarını sürdüren Müslümanlara Türkiye'nin selam ve sevgileri iletildi.

Mısır'da Ramazan'ın ilk gün iftarında Türkiye halkının bağışlarıyla oluşturulan kumanyalar meydandaki halka ulaştırıldı. İHH Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez, İHH İletişim Danışmanı Ümit Sönmez ve İHH İnsani diplomasi koordinatörü İzzet Şahin'den oluşan İHH ekibine gazeteci Nevzat Çiçek de eşlik etti. 

Mısır İzlenimleri

Bu arada İHH ekibi Mısır izlenimlerini de paylaştı.

İzzet Şahin, "Rabiat'ül Adeviyye Meydanı'nda bizleri bağırlarına bastılar. Moralleri hayli yüksek. Haklı  olmalarının gücüyle direnişe devam ediyorlar. İhvan-ı Müslimin gençleri müthiş bir organizasyon ortaya koyuyorlar. 1 milyon civarında insan meydanda iftar yapıyor ve namazlarını kılıyor. Rabiat'ül Adeviyye Meydanı'ndaki milyonlarca Mısırlı "Mursi, Mursi, Allah-u Ekber!" nidalarıyla liderlerinin yanında olduklarını gösteriyor. Meydanda şehitler yadediliyor ve "Ey Şehit seni unutmadık" marşı okunuyor" dedi.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez ise Rabiat'ül Adeviyye Meydanı'nda yaşadıklarını şöyle anlattı: "Buraya dua ve selam gönderen herkesin selamını konuştuklarımıza iletiyoruz. Rabia Meydanı'ndaki kadınlar Türkiye'den geldiğimizi öğrenince öyle büyük bir mutlulukla ve gözyaşıyla bizlere sarılıyorlar ki... Rabia Meydanı'nda denk geldiğim iftar sofrasında 6 aylık bir bebek ile 3-7 arası 9 çocuk var. Akşam namazını çocuklarla beraber kıldık"

misir-ihh_adeviye-meydani-iftar3.jpg

misir-ihh_adeviye-meydani-iftar1.jpg

misir-ihh_adeviye-meydani-iftar4.jpg

misir-ihh_adeviye-meydani-iftar5.jpg

misir-ihh_adeviye-meydani-iftar6.jpg

misir-ihh_adeviye-meydani-iftar7.jpg

misir-ihh_adeviye-meydani-iftar8.jpg

HABERE YORUM KAT