1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib'in Fethine Humus'tan 300 Mücahid Katıldı
İdlib'in Fethine Humus'tan 300 Mücahid Katıldı

İdlib'in Fethine Humus'tan 300 Mücahid Katıldı

Suriyeli muhalifler, Humus'tan gelen 300 mücahidin Fetih Ordusu bayrağı etrafında toplanarak İdlib'i fethettiğini bildiriyor. Cumartesi günü İdlib'i ele geçiren grup, Nusra Cephesi dahil İslami grupların birleşmesinden oluşuyor.

30 Mart 2015 Pazartesi 11:09A+A-

HAKSÖZ-HABER

Muhaliflerden Mahmud Dabool, "Sünni Ordusu”nun komutanı dahil olmak üzere, Humus'tan 300 mücahidin İdlib'in düşmesini sağlayan çatışmalara katıldığını söyledi. 

Humus'tan gelen 13 mücahidin şehit olduğunu, 25 mücahidin ise yaralandığını bildirdi. Savaşın "Sünni Ordusu" sancağı altında sürdürüldüğünü bildirdi. 

Baba Amr'da üslenen Faruk Taburuna bağlı bazı Sünni Ordusu birimlerinin, Humus'taki savaşan unsurlara katılmadan önce, Lazkiye'deki 10. Tugay kamplarında eğitim gördüklerini söyledi. 

Haberi veren Mahmud Dabool, Sünni Ordusunun bünyesinde yer alan Humus'u Kurtarıcıları Kampı ve El-İman Taburunun yanı sıra pek çok kişi ve grup bulunuyor. Bu farklı grupların önce Sünni Ordusunu oluşturdukları, ardından da “Fetih Ordusu”na katılarak, İdlib'in alınmasına destek verdiklerini bildirdi. 

Humus'tan gelip çatışmalarda şehit düşen yedi mücahidin isimleri açıklandı. Sünni Ordusunun yanı sıra, Mayıs 2014'teki ateşkesten sonra, Humuslu mücahidler bu şehri terk ederek, İdlib mücadelesine katıldı. Bu sırada, Suriye muhaberatı, yenilgiye uğramazdan birkaç saat önce onlarca Idlib'teki esirleri öldürdü.

Muhalifler, istihbarat hücrelerinde öldürülen esirlerin görüntülerini internette yayınladı. Görüntülerde, muhaberatın alçakça işlediği katliam gözler önüne seriliyor. (İlgili video için tıklayınız...)

İdlib'i ele geçiren muhalif ittifak içinde, El-Kaide’ye bağlı Nusra Cephesi, Ahraruş Şam ve Kudüs Ordusu bulunurken, hasım olarak görülen IŞİD bu ittifaka dahil değil. Muhalif ittifak, İdlib'de nihai darbeyi Salı günü vurdu. Suriye’nin kuzeybatı bölgesinin başkenti olarak gösterilen İdlib'in fethiyle beraber, yoğun Amerika saldırılarına hedef olan IŞİD kontrolündeki Rakka'dan sonra, Suriye muhaliflerinin eline geçen önemli en büyük ikinci şehir oldu.

Zamanalwsl’den Çeviren: Eyüp Togan (Haksöz-Haber)

 

HABERE YORUM KAT