1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İdam Geri Gelsin mi?
İdam Geri Gelsin mi?

İdam Geri Gelsin mi?

“İdam tartışmasını aşırı köpürterek MHP’ye gol atma şansı veren iktidar hiç beklemediği bir anda topu kendi kalesinde görebilir!”

02 Kasım 2016 Çarşamba 18:41A+A-

Rıdvan Kaya gündemdeki idam tartışmasını yorumladı:

Gereksiz ve Sonuçsuz Bir Tartışma: İdam Geri Gelsin mi? 

İdam mevzusu uzunca bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çeşitli vesilelerle dillendirilmekteydi. 15 Temmuz darbe kalkışması ile birlikte bu konunun çok daha hararetli bir biçimde gündeme oturduğu görüldü. İdam cezasının geri getirilmesi talebi darbeci katillerin yaşattığı dehşet tablosu karşısında meydanlarda geniş kitlelerce yoğun biçimde tekrarlandı. Ve en sonunda MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Hükümete yönelik “Meclis gündemine getirilmesi durumunda düzenlemeye destek verecekleri”ne dair çıkışıyla da bu konu bu kez daha yoğun biçimde tartışılmaya başlandı.

Türkiye’nin AB üyelik sürecinde kritik bir aşama olarak kabul edilen idam cezasının kaldırılması kararı üzerinden oldukça uzun bir dönem geçti ve bu süreçte çok çeşitli gelişmeler yaşandı. Bu uzun dönem aralığının, bazılarının konuya yaklaşımında kimi değişikliklere yol açmış olması mümkündür. Ama bununla ilgili olarak net, açık bir tavrın ortaya konulmayışının konunun hangi düzlemde ve ne amaçla tartışıldığına dair belirsizlikler doğurduğu da inkar edilemez bir gerçek. (…)

Yazının Devamı >>>