1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Hz. Ayşe’ye Lanet Ettiği İçin Öldürülmüş
Hz. Ayşe’ye Lanet Ettiği İçin Öldürülmüş

Hz. Ayşe’ye Lanet Ettiği İçin Öldürülmüş

Şii din adamı Hasan Şahate'nin Hz. Aişe'ye ağır hakaret ve lanetler okuduğu için öldürüldüğü iddia edildi.

08 Temmuz 2013 Pazartesi 15:14A+A-

Abdulkadir Şen'in haberi:

Mısır'da geçtiğimiz günlerde 3 yandaşıyla beraber öldürülen Şii din adamı Hasan Şahate'nin Hz. Aişe'ye ağır hakaret ve lanetler okuduğu için öldürüldüğü ortaya çıktı. İran rejimi ve Hamaney'e bağlı Abna sitesi Şehhate'yi değerli Alim olarak tanımladı ve destek verdi. Türkiye Caferileri başkanı Selahattin Özgündüz'e ait Zeynebiyye sitesi de Şehhate'yi şehid ilan etti.

Mısır'da geçtiğimiz günlerde 3 yandaşıyla beraber öldürülen Şii din adamı Hasan Şahate'nin Hz Aişe'ye ağır hakaret ve lanetler okuduğu için öldürüldüğü ortaya çıktı. İran rejimi ve Hamaney'e bağlı Abna sitesi Şehhate'yi değerli Alim olarak tanımladı ve destek verdi. İran dini lideri ve Şii mitolojiye göre Ayetullah olarak tanımlanan Ali Hamaney'e bağlı Abna sitesi Şehate'nin öldürülmesini şiddetle kınadı. Son bir haftada Şehhate'yi savunan bir çok açıklama yayınlayan Şii otoriteler Hasan Şehhate'nin İslam peygamberinin eşine yönelik hakaret ve lanet ifadelerini ise önemsemedi. 

Türkiye Caferileri başkanı Selahattin Özgündüz'e ait Zeynebiyye sitesi de Şehhate'yi şehid ilan etti. 

İşte Şehhate'nin o sözleri

İran ve Hamaney'den Destek: İhvan lideri Mursi Yeni Firavun

Hamaney başta olmak üzere Şii liderlerin ve İran'ın Hz Aişe'ye ağır hakaret eden Şehhate'ye destek verdikleri gözlendi. Hamaney'e bağlı Abna sitesi haberin içeriğinde Şehid olarak tanımladığı Şehhate'yi şiddetle savunurken İhvan lideri Mursi'ye ise Firavun tanımlaması yaptı. 

HASAN ŞEHHATE KİMDİR?

Geçtiğimiz yıllarda başta El-Cemaatu’l-İslamiyye üyelerinin avukatı olarak bilinen Memduh İsmail olmak üzere bir grup İslamcı avukat, Şiilerin Londra’da destek gösterisi düzenledikleri ve “kahramanımız” dedikleri Hasan Şehhate hakkında “sahabeye ve Hz. Peygamber’in eşlerine sövdüğü” için suç duyurusunda bulunmuştu.

Şehhate’nin Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Aişe ve cennetle müjdelenen sahabiler hakkında ağır sözler kullandığını öne süren avukatlar, Hasan Şehhate’nin sahabeye ve Hz. Peygamber’in eşlerine sövdüğü konuşmaları içeren iki CD’yi de suç duyurusuyla birlikte savcılığa sundu.

Hz. Ebu Bekir’e “güvenilmez münafık”, “tuzak kuran pis köpek”, Hz. Ömer için “köpek oğlu”, “bunak”, Hz. Aişe ve Hz. Hafsa için de “zındık kızı zındıka” ve “köpek kızı mel’un” gibi oldukça ağır ifadeler kullanan Hasan Şehhate’nin 1946 doğumlu olduğu  Şii'lerin  lideri sayıldığı bildirildi.

Hasan Şehhate, buradaki konuşmasında Sünnilerin Ehli Beyt’i anlamasının önünde iki büyük engel olduğunu, birincisinin Hz. Aişe olduğunu, ikincisinin de Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer olduğunu söylüyor. Hz. Aişe’nin Hz. Hasan’dan nefret ettiğini öne sürerek “La’netullahi aleyki yâ Aişe” (Allah’ın laneti üzerine olsun Ey Aişe) ve “La’netullahi aleyki bi adedi enfâsi’l-khalaaiq” (Yaratılmışların aldığı nefes miktarı Allah’ın laneti üzerine olsun) diye Hz. Aişe’ye lanet ediyor.

Şirazi Ekolünden

Hasan Şehhate'nin daha önce de İslam'a ağır hakaretlerde bulunan Şirazi ekolünden olduğu biliniyor. Şirazi ekolü Hamaney'e "pis takiyyeci" tanımlaması yapıyor ve Takiyye nedeniyle sahabeye açıkça sövmemesini de eleştiriyor. İşte Şii din adamlarının çeşitli ritüellerle İslam'a hakret görüntüleri.

Kaynak: INCANEWS

HABERE YORUM KAT

32 Yorum