1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Hürriyet Marmaray'a Vurdukça Vuruyor!
Hürriyet Marmaray'a Vurdukça Vuruyor!

Hürriyet Marmaray'a Vurdukça Vuruyor!

Hürriyet gazetesi ve web sitesi, yüzyılın projesi olarak adlandırılan ve 9 yıllık çalışmanın ardından bugün hizmete açılan Marmaray Tüp Geçit hattını yerden yere vuran haberlere imza atıyor.

30 Ekim 2013 Çarşamba 07:03A+A-

Tarihi Marmaray hattının açılışı dünyada da büyük yankı bulurken, Türkiye'de ise Hürriyet gazetesi ve web sitesinin projeyi eleştiren haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Haftasonu Pazar ekinde 'Seçim yatırımı olarak projeyi aceleye getirildiler. Trendeyken yolcular tüpten geçtiğini anlamayacak. Psikolojik olarak bilecek ama balık falan görmeyecekler' analizini yapan Hürriyet, dün de Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği'nin raporuna dayanarak 'Marmaray'da yüksek güvenlik riski var' başlığını atmıştı.

Gazete, Marmaray'ın açıldığı bugün ise dış basından derlemeler yaparak adeta projeyi yerden yere vurup, Erdoğan için yapılan 'firavun' yorumunu ön plana çıkardı.

BBC, Independent, AFP ajansı, Wall Street Journal, Washington Post ve El Arabiya'da yer alan ve Marmaray projesiyle birlikte Başbakan Erdoğan'ı hedef alan yorumları derleyen Hürriyet, habere ise 'Herkes aynı fikirde' başlığını attı. Hürriyet'in haberinde özellikle dikkat çıkardığı unsur ise BBC'nin Erdoğan için kullandığı ve firavun anlamına gelen "pharaonic" ifadesi oldu.

Hürriyet'in web sitesinde yer alan haberde, dış basında yer alan yorumları, "Türkiye'yi bölen proje", "Finansal ve siyasi baskılar zora sokabilir", "Kamuoyunun yeterince onayını almayan bir dizi projeden biri" ve "Firavunlara özgü" başlıklarıyla yayınladı.

Yeni Şafak

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum