1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Hulusi Akar: Suriye'nin kuzeyi terörden temizlenecek
Hulusi Akar: Suriye'nin kuzeyi terörden temizlenecek

Hulusi Akar: Suriye'nin kuzeyi terörden temizlenecek

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Kızılcahamam kampında düzenlenen Güvenlik ve Dış Politika Oturumu'nda terörle mücadele konusunda, "Suriye'nin kuzeyi terörden temizlenecek" dedi.

04 Haziran 2022 Cumartesi 20:53A+A-

Bakan Akar, "Terörle mücadelede kararlıyız" diyerek, "Suriye'nin kuzeyi terörden temizlenecek dedi. Öte yandan Bakan Akar tahıl kriziyle ilgili olarak ise "Hem Rus hem Ukrayna ile temastayız. Limanlardaki ticari gemiler için görüşüyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirilen harekatlarla güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu darmadağın ettiklerini belirterek, "Güvenlik endişelerini yeni harekatlarla gidereceğiz" dedi. Erdoğan, "Biz başaramayacaksınız dedikçe yeni yöntemlerle üzerimize gelenlere diyoruz ki, sinsi senaryolarınızı hayata geçiremeyeceksiniz. Bu milletin son ferdi şehit olmadan aziz vatanımızın tek karış toprağını kirletemeyeceksiniz" ifadelerini kullandı. 

Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde olası operasyon mesajını, ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Thomas-Greenfield’e iletti. Thomas-Greenfield’ı telefonla arayan Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, “Hayati milli çıkarlarımız için gerekeni yaparız” dedi.

HABERE YORUM KAT