1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hükümetten Savcıyla İlgili İlk Açıklama
Hükümetten Savcıyla İlgili İlk Açıklama

Hükümetten Savcıyla İlgili İlk Açıklama

MİT mensuplarını ifadeye çağıran savcının yürüttüğü soruşturmadan el çektirilmesiyle ilgili Bülent Arınç'tan açıklama geldi.

13 Şubat 2012 Pazartesi 11:04A+A-

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gündeme damgasını vuran MİT Mensuplarının ifadesiye çağrılması konusunda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Ceza Kanunundan aldığı yetki ile MİT müşteşarı ve eski MİT görevlilerini ifadeye çağırdığını söyleyen özel yetkli savcının görevini kötüye kullandığını belirten Arınç, "Bu tamamen başsavcının inisiyatifidir. HSYK ile alakası yoktur." dedi.

İşte "MİT'e İfade Daveti"nin Gerekçesi

MİT soruşturmasıyla gözlerin çevrildiği Beşiktaş Adliyesi'nden önemli bir açıklama geldi. Açıklamada bazı görevlilerin yetki alanlarının dışına çıktığı vurgusu yapıldı.

“Bazı Görevliler, Görev Alanlarının Dışına Çıktı”

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen imzalı açıklamada, “Bazı devlet görevlilerinin, görev alanlarının dışına çıktıkları ve örgütün eylemlerini gerçekleştirmesine yardım ettikleri şüphesini doğuracak deliller elde edilmiştir" denildi.

“Terör Operasyonlarının Soruşturulması Söz Konusu Değil”

Açıklamada ayrıca "Hükümetin, terörün bitirilmesi, huzur ve güvenin temin edilmesi amacıyla yürüttüğü iyi niyetli girişimlerin soruşturulması söz konusu değildir" ifadesi de yer aldı.

“Soruşturmaya Yanlış Anlamlar Yükletilmesi Üzücü”

Fikret Seçen, bu soruşturmaya son günlerde yanlış anlamlar yükletilmeye çalışıldığını belirterek, “Bu tutum üzüntü ile karşılanmaktadır" açıklamasını yaptı.

 

HABERE YORUM KAT