1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Hükümete Vurmak Adına M. Kemal'i Harcamak
Hükümete Vurmak Adına M. Kemal'i Harcamak

Hükümete Vurmak Adına M. Kemal'i Harcamak

Cumhuriyet gazetesi, Selahattin Demirtaş’ın grup toplantısındaki konuşmasına yer verdiği haberde Cizre-Dersim kıyası yapan Demirtaş’ın ağzından 80 yıllık gerçeği galiba farkında olmadan itiraf etmiş!

09 Şubat 2016 Salı 16:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hükümet karşıtlığı daha doğrusu AK Parti üzerinden İslam ve Müslümanlara dair tahammülsüzlüklerini izhar eden kesimlerin Kürt ulusal hareketi dedikleri PKK ve onun siyasal uzantısı HDP’den nasıl medet umdukları malum.

Normal şartlarda bir araya gelmesi dahi düşünülemeyecek olanlar, AK Parti hükümeti üzerinden İslam ve Müslümanlara olan tahammülsüzlüklerini gizleyemiyorlar. Hükümeti yıpratmak, onun üzerinden daha düne kadar türlü zorbalıklar marifetiyle sindirdikleri dindar kitlelerin talep ve beklentilerinin iktidarda karşılık bulmasını içlerine sindiremeyenler PKK ve HDP’ye adeta can simidi gibi sarıldılar. Ne gariptir ki, söz konusu kesimler bu kirli ittifak ilişkisi zemininde ortaya saçılan çelişkilerinin farkına dahi varamayacak kadar zavallılaşmış vaziyetteler.

Bu zavallılıklarını daha önce defalarca gösterdiler. Şimdi de Ulusalcı-Kemalist cephenin kadim muhafızlarından Cumhuriyet gazetesi imza attığı bir haberle farkında olup olmadan bastığı dalı kesmiş!

Selahattin Demirtaş’ın grup toplantısında yaptığı konuşmanın üzerine sırf hükümete saldırıyor diye atlayan Cumhuriyet gazetesi, inkârcı bir yaklaşımla iç yüzünü örte geldiği Dersim olaylarına ilişkin de Demirtaş’ın ağzından tarihî bir itirafta bulunmuş. Hükümete vurayım derken M. Kemal’i farkında olmadan harcamış!

Konuşmasında Cizre-Dersim kıyası yapan Demirtaş, hükümetin master planını da şu sözlerle Dersim planına benzetmiş:

“Master planında barış yok, insanlık yok, çözüme dair hiçbir şey yok. Ellerinde geçmişte ve şimdi çok paket var ama çözüm yok.

Başbakan'ın açıkladığı master plan adeta 1930'lar.”

Cumhuriyet Demirtaş’ın beyanları karşısında o derece mest olmuş olmalı ki, Demirtaş’ın “Bakın mesela 1937 yılından Son Posta gazetesi…” diye verdiği resim örneğini bile bir şekilde temin edip yaptığı habere koymuş. Zurnanın zırt dediği yer tam da burası! Çünkü Cumhuriyet bunu yapmakla bastığı dalı kestiğini, başka bir deyişle Demirtaş üzerinden hükümete vurayım derken M. Kemal’i harcadığını fark edememiş!

Öyle günlerden geçiyor, öyle çapraz ittifaklara şahit oluyoruz ki; M. Kemal'i ya da "kendi tarihini" harcamak olarak okunabilecek bu haber metni, aslında iktidarı devirmek için nefretin büyüklüğünü resmetmekte; müttefiklerin her türlü kutsallarını ana mefkûre uğruna harcayabileceklerini göstermekte.

Cumhuriyet'in yer verdiği 1937 tarihli Son Posta gazetesindeki resim

HABERE YORUM KAT

2 Yorum