1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Hukuksuzluğun dile getirilmesine dahi tahammülsüzlük!
Hukuksuzluğun dile getirilmesine dahi tahammülsüzlük!

Hukuksuzluğun dile getirilmesine dahi tahammülsüzlük!

Halis Bayancuk’a verilen akıl almaz cezalar hakkında adliye önünde yapılmak istenen basın açıklaması dahi polis tarafından engellenmeye çalışıldı!

09 Şubat 2021 Salı 02:59A+A-

HAKSÖZ HABER

Halis Bayancuk hakkında 2007 yılından bu yana 6 farklı ağır ceza mahkemesince; belirli periyotlarla, birbirinin kopyası niteliğinde yargılamalar yapıldı bu yargılamaların neticesinde ise Bayancuk'a toplamda 37,5 yıllık mahkûmiyet verildi. Karar yargılaması ise tam bir hukuk trajedisi olarak tarihe geçti ve Bayancuk üç ayrı davada üç örgütten(!) suçlanarak cezaya mahkûm edildi. Bu konu sitemizde detaylıca haberleştirilmişti.

Karar yargılamasının ardından yaşanan hukuksuzluk hakkında avukatlar ve STK temsilcileri tarafından basına dönük olarak yapılması planlanan açıklama ise polis tarafından engellenmeye çalışıldı.

Özgür-Der ve Mazlum-Der on avukat ile davayı takip etmek için mahkeme salonunda hazır bulundu. Ancak duruşmaya gözlemci olarak katılmak isteyen STK temsilcilerinin salona girişine izin verilmedi. Bu rezaletin ardından yaşanan hukuksuzluk hakkında duruşma çıkışı yapılacak olan basın açıklamasına da Bakırköy Emniyet Müdürlüğü polisleri tarafından müdahale edildi.

Sebepsiz yere çıkartılan gerginliğin ardından siviller alandan uzaklaştırılsa da tüm engellemelere rağmen STK temsilcileri açıklama yapmayı başardılar. Halis Bayancuk’un avukatı Serkan Türkdoğru konuşmasında yaşanan hukuksuzlukları özetledi. Mazlum-Der’den Avukat Kaya Kartal, basın açıklamasının dahi engellenmesinin kabul edilemez olduğunu ve ortaya çıkan hukuksuzları eleştirmeye müdahale edilmesinin hukuk ile hiçbir şekilde bağdaşmadığını vurguladı.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, delilden, verili somut kanıttan yoksun 3 ayrı davada 3 örgüt suçlaması ile yapılan duruşmanın tamamen medyatik yargılamanın sonucu verilmiş bir karar örneği olduğunu belirtti. Bu kararın kabul edilemez olduğunu belirten Kaya, kararı protesto ettiklerini ve bu hüküm ile ortaya çıkan zulüm sebebiyle halka ve nihayetinde Allah’a karşı hesap verileceğini ifade etti.

Türkiye’de hukukun trajik durumunu özetlemek için ‘misal’ dava olan Halis Bayancuk yargılaması ve hükmü, ‘hukuksuzluğun eleştirilmesine dahi gösterilen tahammülsüzlük’ görüntüleriyle tarihe geçti!

whatsapp-image-2021-02-09-at-01-38-08.jpegwhatsapp-image-2021-02-09-at-01-38-07.jpeg

whatsapp-image-2021-02-09-at-03-25-59-1.jpegwhatsapp-image-2021-02-09-at-03-25-59.jpeg

HABERE YORUM KAT

21 Yorum