1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hukuksuzluğu Görmek Yerine ‘Algı Operasyonu’ Nakaratına Sarılmak!
Hukuksuzluğu Görmek Yerine ‘Algı Operasyonu’ Nakaratına Sarılmak!

Hukuksuzluğu Görmek Yerine ‘Algı Operasyonu’ Nakaratına Sarılmak!

Muhacirlere yönelik haksız ve adaletsiz uygulamalara tavır alması beklenen Yeni Şafak, ortaya çıkan kötü manzarayı yine Batı’ya fatura ederek iktidarı kolladığını mı zannediyor?

23 Temmuz 2019 Salı 14:51A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yeni Şafak bugün sayfanın yarısını kaplayan bir manşetle Suriyeli muhacirleri hedef alan uygulamaları gündemleştirdi. Ama ne gündemleştirme!

Mazlumlara yönelik haksız, vicdansız yaklaşımı kınaması beklenen gazetenin haberinde yapılan edilenlere yönelik eleştiriler kınanıp, uygulamalara itiraz edenler Batı’nın algı operasyonuna alet olmakla suçlanıyor.

Haber içinde birçok iddia ve tespit var ama enteresan bir şekilde bunlar birbiriyle bağdaşmıyor. Batı’nın mültecilere kapıları kapattığı halde 4 milyon mülteciye evsahipliği yapan Türkiye’yi ‘mülteci düşmanı’ şeklinde yaftalamaya çalıştığından söz ediliyor. “Kaydı bulunmayan bazı Suriyelilerin sınırdışı edilmesi” uygulamasından sıradan bir şeymiş gibi bahsedilirken, bu işlem sırasında “bazı kaba görüntüler”in de ortaya çıktığı itiraf ediliyor ama bunlar ‘istisnai’ kategorisine sokulup ortaya çıkan bu görüntüler üzerinden Batı’nın düşmanlık yapmaya çalıştığı iddia ediliyor.

Öncelikle Türkiye’de seçim sonrası gündemleşen muhacirler konusunun Batı ile ya da Batı’nın meydana getirmeye çalıştığı algı operasyonu ile falan bir ilgisi yok. İktidar bir anda muhalefetin söylemine teslim olmuş halde ve bunun neticesinde ortaya bir dizi acıklı manzara çıktığı inkar edilemeyecek bir gerçek. Yıllarca Suriyeli göçmenleri diline dolamış muhalefeti ırkçılıkla, muhacir düşmanlığıyla suçlayan iktidar çevrelerinin bir anda düne kadar suçladıkları zihniyetle aynı konuma düşmelerinin meydana getirdiği acziyet, ayıp ise bir türlü görülmek istenmiyor.

Sonuç olarak Yeni Şafak gibi on yıllardır bu ülkede İslami bir duyarlılıkla mazlumların, mağdurların yanında durmuş bir yayın organına bir takım vehimler üreterek haksız, zalimane uygulamaları savunmak yakışmıyor. Hele doğrudan vicdanları kanatacak uygulamaların “oyunu gördük” kalıbıyla bir de temize çıkarılmaya kalkışılması ise ayıptan da öte bir durum teşkil ediyor.

yenisafaksuriyeliler.jpeg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum