1. HABERLER

  2. HABER

  3. HÜDA PAR'dan Anadilde Eğitim Açıklaması
HÜDA PARdan Anadilde Eğitim Açıklaması

HÜDA PAR'dan Anadilde Eğitim Açıklaması

HÜDA PAR Genel Başkanı: “Kürtlerin haklı ve meşru talepleri vardır. Anadilde eğitim talebi de bu taleplerden bir tanesidir."

21 Eylül 2013 Cumartesi 16:59A+A-

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Kürtlerin haklı ve meşru talepleri vardır. Anadilde eğitim talebi de bu taleplerden bir tanesidir. Bu meselenin halledilmesi, bu taleplerin karşılanması başka şartlara bağlanmamalıdır” dedi.

Anadilde eğitimin bir hak olduğunu vurgulayan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, “PKK’den ayrı ve bağımsız olarak bir Kürt sorunu, Kürdistan sorunu vardır. Kürtlerin haklı ve meşru talepleri vardır. Anadilde eğitim talebi de bu taleplerden bir tanesidir.

Bu meselenin halledilmesi, bu taleplerin karşılanmasının PKK’nin silah bırakması veya sınır dışına çekilmesi şartına bağlanması kabul edilemez. PKK Kürtlerin bir kesiminin desteğini arkasına almıştır. Ancak bütün Kürtlerin temsilcisi değildir” dedi.

KÜRTLERİN HAKLARI HÜKÜMET VE PKK’DEN DAHA ÖNEMLİDİR

Yapıcıoğlu, çözüm süreci devam ederken hem hükümet tarafından hem de PKK tarafından yapılan açıklamaların sürece zarar verdiğini ifade ederek Kürt halkının haklı taleplerinin verilmesinin PKK’ye bağlanmasının yanlış olduğunu söyledi.

“Çözüm sürecinde hem BDP’nin, hem PKK’nin, hem de hükümetin samimiyeti konusunda bir güvensizlik var” diyen HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, “Hükümetin bazı adımlar atmayı, çekilme şartına bağlaması bir sorundur. PKK’nin süreç devam ederken adam kaçırması, şantiye basması, çekilmeyi durdurduğunu açıklaması bir sorundur.

Hükümet, PKK’nin silah bırakmasına odaklanmış; PKK ve BDP ise Kürtlerin tek temsilcisi konumuna oturma ve PKK’nin meşruiyetini sağlamaya odaklanmış. Görünen tablo budur. Kürtlerin talep ve hakları her ikisi için de sonradan geliyor” diye konuştu.

(Doğruhaber)

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum