1. HABERLER

  2. HABER

  3. HÜDA PAR da Buti’yi Şehit İlan Etti!
HÜDA PAR da Buti’yi Şehit İlan Etti!

HÜDA PAR da Buti’yi Şehit İlan Etti!

HÜDA PAR, yaptığı haftalık değerlendirmede Ramazan el Buti’ye şehit payesi verdi.

25 Mart 2013 Pazartesi 19:31A+A-

HAKSÖZ-HABER

Saray mollaları ölür ya da öldürülürlerse şehit olmazlar! Şehitlik payesi bu kadar ucuz mu ki?

İslami kamuoyuna hitap eden birtakım medyada Ramazan el-Buti’ye “badem gözlü” deyimini anımsatırcasına sahip çıkmanın yanı sıra kendisine şehitlik unvanı verme furyasına HÜDA PAR da katıldı.

HÜDA PAR gerçekleştirdiği basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İslam âlimlerinden Ramazan el Buti, Suriye'de Şam'da camiye düzenlenen bir intihar saldırısında o an camide olan onlarca Müslümanla beraber şehid edildi. Allah'u Teâlâ kendisine ve saldırıda şehid düşen bütün Müslümanlara rahmet etsin, taksiratlarını affetsin.

Her ne kadar Buti'nin Esed ile ilgili düşüncelerine katılmasak bile hiçbir şekilde bir İslam âliminin katledilmesini ve İslam'ın mukaddesatlarından olan camilerin, içinde ibadet edenlerle beraber bombalanmasını kesinlikle kabul etmiyor ve böyle bir eylemi caiz gören zihniyeti lanetliyoruz.

Ne yazık ki korktuğumuz şey oldu. Geçen haftaki gündem değerlendirmemizde, İslam dünyasının tanınmış âlimlerinin fitneyi daha da derinleştirecek fetvalar vermelerini esefle karşılamıştık. Âlimlerden beklentimizin, ümmetin zorlu bir süreçten geçtiği günlerde ihtilafları giderici ve fitneyi önleyici açıklamalarda bulunmaları olduğunu belirtmiştik. Bu acı vesile ile bu temennimizi bir kez daha yineliyoruz.

Eylemin biçimini ve yerini yanlış görmekte elbette hakkaniyet vardır. Ancak yıllarca Esed ailesine saray mollalığı yapmış birisine şehitlik payesi vermek “Şehitlik bu kadar ucuz mu?” sorusunu akla getiriyor.

Öte yandan açıklamada belirtilen “fitneye sebep olan fetvalar” arasında Ramazan el-Buti’nin Esed’in cani ve zalim ordusunu sahabe ordusuna benzeterek mücahitlere karşı cihad ilan ettiği fetvasının yer alıp almadığı konusunda meraklanmamak mümkün değil.

-------------

İLGİLİ HABERİMİZ:
Badem Gözlü Ramazan el-Buti!

 

HABERE YORUM KAT

92 Yorum