1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. HTŞ lideri Colani, Dürzi cemaatini ziyaret etti
HTŞ lideri Colani, Dürzi cemaatini ziyaret etti

HTŞ lideri Colani, Dürzi cemaatini ziyaret etti

Suriye’nin İdlib iline bağlı Cebel el-Summak bölgesinde yaşayan Dürzi cemaatini ziyaret eden Heyet Tahrir el-Şam’ın lideri Ebu Muhammed El Colani, bölge sakinlerinin sorunlarını dinledi.

19 Haziran 2022 Pazar 14:53A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye'nin kuzeybatısında bulunan İdlib ilinin yönetimi ve güvenliğini sağlayan Heyet Tahrir el-Şam'ın (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el-Colani, bir dizi  gezi kapsamında düzenlediği ziyaretlerinden birinde Dürzi cemaatinin yaşadığı Cebel el-Summak bölgesinde görüşmeler gerçekleştirdi.

Bölgede bulunan köylerde su kuyuları açılışları gerçekleştiren Colani’nin Dürzilerin sorunlarını dinlediği ve notlar aldığı belirtildi.

HTŞ bağlantılı Emced Medya Vakfı, 9 Haziran tarihinde Dürzi cemaatine gerçekleştirilen ziyaret hakkında bir video yayınladı.

HTŞ ve bağlı Kurtuluş Hükümeti tarafından halihazırda sağlanan hizmetlerin aktarıldığı ziyarette, bölgede bulunanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi sözü verildiği ifade edildi.

Colani’nin, bölgede yaşayan Dürzi cemaati üyelerinin olduğu Kalp Loze köyünde 2015 yılında Cephetun Nusra’nın direktifleri dışına çıkan bir grup tarafından 20 kişinin öldürüldüğü cinayetler hakkında üzgün olduklarını böyle bir durumun bir daha yaşanmaması için özenli olacaklarını ilettiği kaydedildi.

Cinayetlerden birkaç gün sonra Cephetun Nusra, bazı üyelerinin emir almadan, liderliğin direktiflerini açıkça ihlal ederek olaya katıldığını söylemişti. Köylülere güven vermek ve yaşananların adaletsiz ve yönetimin bilgisi dışında olduğunun altını çizmek için de köye bir heyet göndermişti. Cephetun Nusra ayrıca, sorumluların cezalandırılacaklarını söylemişti.

HTŞ ve Kurtuluş Hükümeti üyelerinin Colani önderliğinde gerçekleştirdiği bu gezinin Dürzi cemaati tarafından da olumlu karşılandığı ifade edildi.

 

Kaynak: Al Monitor

HABERE YORUM KAT

1 Yorum