1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. HTŞ, Afrin ve Bab Bölgesinde Özgür Ordu'dan güvenliği devralmaya mı hazırlanıyor?
HTŞ, Afrin ve Bab Bölgesinde Özgür Ordu'dan güvenliği devralmaya mı hazırlanıyor?

HTŞ, Afrin ve Bab Bölgesinde Özgür Ordu'dan güvenliği devralmaya mı hazırlanıyor?

Suriye muhalefetinin kaynakları, Heyet Tahrir-u Fethuş Şam (HTŞ), Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontrolü altındaki alanların güvenliği konusunda temaslarda bulunduğu bilgisini paylaştı.

06 Mart 2021 Cumartesi 13:45A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

Suriye’deki muhalif kaynaklar, Suriye'nin kuzeyindeki Heyet Tahrir-u Fethuş-Şam (HTŞ) ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında bazı bölgelerin güvenliğini HTŞ'ye devretmek için temas halinde olunduğunu belirtti.

Suriye rejiminden ayrılan Orgeneral Ahmed Rahal, 19 Şubat'ta attığı tweette, “HTŞ emirleri, ÖSO liderleriyle ilişkilerini geliştirmek için Zeytin Dalı bölgelerini defalarca ziyaret ettiler ve ÖSO, HTŞ liderlerine yönelik herhangi bir medya saldırısını önlemeye karar verdi. Oradaki ordunun, güvenliğin ve yargı liderliğinin başarısızlığından sonra kurtarılmış tüm alanların güvenliğinin HTŞ'ye devredileceğine dair görüşmeler de var. " diye yazdı.

ABD'nin terör örgütü olarak sınıflandırdığı HTŞ, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'in geniş bölgelerini kontrol ederken, Türkiye'nin desteklediği ÖSO Afrin, El-Bab, Cerablus ve Tel Abyad'ı kontrol ediyor. ÖSO tarafından yönetilen bu alanlar, Türkiye ve Kuzey Suriye'deki ÖSO müttefikleri tarafından yürütülen geçmiş askeri operasyonlara göre Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı alanları olarak biliniyor.

ÖSO kaynakları, isminin açıklanmaması kaydıyla Al-Monitor'a iki taraf arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için HTŞ ile bazı ÖSO grupları arasında temasların olduğunu söyledi.

 

Bu tür temaslar ilk kez gerçekleşiyor

HTŞ'nin medya koordinatörü Taqi al-Din Omar, “Suriye ihtilal fraksiyonlarının saflarında birlik, ilkelerin ve temellerin korunması devrimci bir görevdir, bu nedenle HTŞ, 2017'de [grup kurulduğunda] büyük fraksiyonları ve askeri taburları birleştirdi. Devrimin seçkinlerinin, bilginlerinin ve kadrolarının katılımıyla her zaman bu devrimci görev çağrısında bulunduk. Esed rejimi ve Rus işgalciler ile savaşmak için Suriye halkıyla birlik olduk. Bizim gibi olan bütün grupların amacı işgalcilere karşı birleşmektir. Kurtarılmış bölgelerin, yani Suriye muhalefetinin kontrolündeki bölgelerin bölünmeden birleştirilmesi ve devrimci safların birleşerek, karşı karşıya kalacağı meydan okumalara ve komplolarla yüzleşmesini istemeyen tek bir devrimci olduğunu sanmıyorum." dedi.

Kaynak: Al Monitor

HABERE YORUM KAT