1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hrant Dink’in Katledilmesinde Kimler Rol Aldı?
Hrant Dink’in Katledilmesinde Kimler Rol Aldı?

Hrant Dink’in Katledilmesinde Kimler Rol Aldı?

Yazar Kurtuluş Tayiz, Hrant Dink’in katledilmesinde rol alan aktörleri saptamaya çalışmış.

20 Ocak 2016 Çarşamba 15:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yazar Kurtuluş Tayiz, Hrant Dink cinayeti soruşturmasında gelinen aşamayı analiz etmiş. Konuyla ilgili verileri analiz eden Tayiz, Dink’in ‘Paralel Yapı’ tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

Kurtuluş Tayiz, “Hrant’ı Katleden Örgüt...” başlıklı yazısında konuyla ilgili şu değerlendirmelere yer verdi:

“Hrant suikastının arkasında paralel yapı vardı. Tetikçileri ayarlayan, suikastı organize eden, Hrant’ın öldürülmesini sessizce ayarlayan örgüt, Gülen’in grubuydu. Başka hangi kamu görevlilerinin daha bu suikasta bulaştığı gibi detaylar elbette yargılama sürecinde ortaya çıkacaktır. Ama davanın geldiği noktada net olarak açığa çıkan gerçek, Hrant’ı suikastını organize edenin paralel örgüt olduğu gerçeğidir.

Şu ana kadar siyaset, medya, sivil toplum kuruluşu ve hatta Ermeni cemaati içindeki adamlarıyla Gülen, bu gerçeği karartmaya çalıştı. ‘Fail devlet’ gibi süslü sloganlarla faili belirsizleştirerek adres şaşırttı. Cemaat’in en büyük hinliği, organize ettiği cinayeti “aydınlatma” işini de yine kendi elinde tutmasıydı. Sahte krokiler, suikast haritaları, düzmece belgeleri durmadan servis ederek uzun süre Hrant suikastının arkasındaki örgütü gizlemeyi başardılar. Ta ki, 17-25 Aralık darbesi girişimiyle yakayı ele verene kadar.”

Acaba olay Kurtuluş Tayiz'in bahsettiği kadar net mi? Daha düne kadar her türlü pisliği 'Ergenekon' etiketinin arkasına sığınarak açıklamanın yanlışlığı çok kötü bir fiyaskoyla sonuçlandı. Hal böyleyken Hrant Dink ve benzeri hemen her olayın arkasında 'Paralel Yapı' aramak yarın öbür gün Kurtuluş Tayiz ve aynı yaklaşıma sahip olanlarda hayal kırıklığı yaşatmasın mı?

Kurtuluş Tayiz, öyle bir hava estirmiş ki sanki dava dosyası tamamlanmış ve yargı mutlak olarak 'Paralel Yapı'nın Dink cinayetinin doğrudan tetikçisi olduğuna hükmetmiş. Bu yargı gerçekliği yansıtmıyor ve dolayısıyla adil değil. 'Paralel Yapı' olarak gönderme yapılan grubun doğduran tek aktörlüğünden değil, olsa olsa birçok muhtemel aktör arasından biri olduğu söylenebilir. Bununla birlikte ihtimalleri gerçekmiş gibi sunup birilerini hedef haline getirmenin ciddi bir vebal olduğunu unutmamak lazım.

Kurtuluş Tayiz’in Yazısının Tamamı >>>

HABERE YORUM KAT

1 Yorum