1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Hollande’dan Fransa’da Olağanüstü Hâle Devam Kararı
Hollande’dan Fransa’da Olağanüstü Hâle Devam Kararı

Hollande’dan Fransa’da Olağanüstü Hâle Devam Kararı

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, “Olağanüstü hâl uygulamasının cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar uzatılmasını istiyorum.” dedi.

16 Kasım 2016 Çarşamba 13:46A+A-

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, olağanüstü hâl uygulamasının uzatılacağını açıkladı.

Fas’ın Marakeş kentinde devam eden Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP22) Liderler Zirvesi’ne katılan Hollande, burada France 24 ve TV5 televizyon kanallarının iç ve dış politikaya yönelik sorularını yanıtladı.

AA’da yer alan habere göre, Hollande, olağanüstü hâl uygulamasının, gelecek yıl nisan ve mayıs ayında düzenlenecek iki turlu cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar uzatılacağını bildirdi.

Hollande, “Olağanüstü hâl uygulamasının cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar uzatılmasını istiyorum. Terör tehdidine karşı olağanüstü tedbirleri alma ihtiyacımız bulunuyor. Ayrıca gelecek haftalarda seçim kampanyaları başlayacak. Toplantılar ve gösteriler düzenlenecek. Hükûmetin olağanüstü hâlin uzatılması ile ilgili sunacağı teklif Parlamento’ya sunulacak.” dedi.

Fransa’nın başkenti Paris ve Saint Denis’de 13 Kasım 2015’te pek çok farklı noktaya düzenlenen saldırıların ardından ilk kez olağanüstü hâl ilan edilmişti.

HABERE YORUM KAT