1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hitler Yöntemini Takip Eden İsrail Rejimi ve Filistin
Hitler Yöntemini Takip Eden İsrail Rejimi ve Filistin

Hitler Yöntemini Takip Eden İsrail Rejimi ve Filistin

Selahaddin E. Çakırgil gündemi yorumluyor:

14 Temmuz 2014 Pazartesi 01:14A+A-

Filistin..

Müslümanların işgal etilmiş, yağmalanmış çalınmış toprağı..

Sionist İsrail rejimi ise..

Müslümanların bu coğrafyasında, 2. Dünya Savaşı’nın galibi olan devletlerin (özellikle de B. Amerika, İngiltere ve Rusya’nın) özel çabalarıyla bu topraklara yerleştirilmiş olan silahlı sionist yahudi çetelerinin işgal, yağma ve gasb üzerine kurulmuş bir kanser uru..

Müslüman halklar ve hele de Ortadoğu müslüman coğrafyaları ise, Osmanlı’nın tarih sahnesinden atılmasından sonra parça parça edilmiş, her bir parça diğerine düşman kılınmış vaziyette..

Bir ortak iradenin ortaya çıkması neredeyse imkansız..

Bu durumdan da sionist İsrail rejimi azâmî faydayı sağlıyor.

İşte yeniden Gazze’yi ve hiç bir uluslararası savaş kuralı tanımaksızın kana  buladı.

Önce, kim tarafından  ve niçin öldürüldüğü henüz açıklanamayın üç yahudi gencinin öldürülmesini bahane ederek, Gazze’ye ağır hava saldırıları yaptı.. ilk anda, onlarca sivil insan hayatını kaybetti.. Sivil yerleşim yerleri, evler, okullar, mescidler tahrib olundu..

Sonra..

Filistin’li 16 yaşında Muhammed Ebu Khudair isimli bir müslüman genç, mescide namaza giderken, sivil oldukları kabul edilen silahlı yahudilerce kaçırıldı ve diri-diri yakılarak öldürüldüğü anlaşıldı.

Ve onun cesedine ulaşılınca..

Sionist İsrail makamları, güya insanî bir hassasiyet göstereceklerini dünyaya göstermek istediler ve ’Bu korkunç cinayetin asla müsamaha ile karşılanmıyacağını, bunun bir yahudi tarafından kabul edilemiyeceğini’ filan  açıkladılar.

Dünyada niceleri bu taktiği yuttu.

’Ahhh, ne güzel..’ denildi, çünkü beklenmiyen bir açıklamaydı.

Ve amma, bu hile, başka bir barbarca cinayetin başlatılması için bir kamuflaj idi. Nitekim, Gazze tarafından kendi topraklarına atılan ve boş arazilere düşen  ve hiç bir can kaybına yol açmayan bir kaç roketi bahane ederek, sionist İsrail rejimi asıl saldırısını tekrar başlattı, Gazze üzerine..

Gazze’de bir devlet yok..

Gazze kuşatılmış bir küçük mekan... 200 km²’yi bulmayan bir küçük toprak parçasında 2 milyondan fazla insan sıkıştırılmış bulunuyor. Bu insanların bir ordusu yok, devleti yok..

Bir mikdar polis gücü ve gönüllü fedailer, düzeni sağlamaya çalışıyor.

Gazze’deki HAMAS ile Batı Şeria’daki El’Feth örgütleri, 8 yıla varan bir ayrılık ve hattâ düşmanlıktan sonra yeniden kağıt üzerinde ’Özerk’ diye gösterilen Filistin Devleti’nin yönetimi konusunda barışıp ellerini birleştirince..

Sionist İsrail rejimi, bu birliği kırmak için, öldürülen o üç yahudi gencinin ve atılan basir bir kaç roketin intikamını almak adına Gazze’ye vargücüyle saldırdı.

Dünyadan ’çıtt’ yok diye hayıflanıyoruz da, ’Daha başka bir şey mi bekliyorduk?’ diye kendimize sormaya cesaret edemiyoruz.

 Yazının Devamı... 

HABERE YORUM KAT