1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hindistan’da Müslümanların canı ineklerinkinden değersiz!
Hindistan’da Müslümanların canı ineklerinkinden değersiz!

Hindistan’da Müslümanların canı ineklerinkinden değersiz!

Hindu milliyetçilerinin saldırganlıkları her geçen gün artıyor!

04 Ocak 2022 Salı 11:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Hindistan’da her geçen gün Hindu milliyetçilerinin İslam düşmanı politikaları artış gösteriyor. Türkiye basınında sadece geçen hafta yer alan haberlere baktığınızda dahi ortaya çıkan manzara ürkütücü!

Hindistan'ın Karnataka eyaletine bağlı Udupi'deki bir lisedese başörtüsü takan 6 öğrencinin derse girmesine izin verilmedi. Öğrenciler başörtüsü takmadan önce her şeyin normal olduğunu ama tesettüre girdikten sonra durumun değiştiğini ifade ediyor. Bu yasak hakkında konuşan okul müdürü ise okul içinde takılsa dahi derse bu şekilde giremeyeceklerini rahatlıkla ifade edebiliyor.

Benzer bir yasak da Müslümanların konuştukları diller konusunda yaşanıyor. Urduca, Arapça ve bölgedeki Müslümanların konuştuğu Pira dilinin bazı yerel yöneticiler tarafından kamu binalarında yasaklandığı ifade ediliyor.

Hindistan Başbakanı Modi’nin hükümeti Hindu milliyetçiliğini politik bir silah olarak kullanıyor. Hindistan’da Hindu milliyetçileri Hıristiyanlık ve İslam’ı Hindistan için en büyük tehlike olarak görüyor.  60 milyondan fazla Müslümanın yaşadığı Uttar Pradeş'te topluluğa konuşan bir Hindutva lideri Müslümanlara ve Hristiyanlara yönelik soykırım çağrısı yaptı.

bjp-696x401.jpg

Hindutva bayrağı sağda. Solda ise Hindutva'nın siyasi uzantısı iktidar partisi BJP.

Hindutva şuan iktidarda bulunan Hindistan Halk Partisi (BJP)’nin ideolojik kökenlerini oluşturuyor. BJP, Hindutva’yı “kültürel milliyetçilik” olarak tanımlıyor.

Uttar Pradeş'te konuşma yapan Hindutva lideri ise şunları söylüyor: "- Tehlike komünist ideolojiden, camilerden, medreselerden, kiliselerden geliyor. Tehlike Müslüman bayramlarını, yeni yılı, Noel Baba'yı kutlayanlardan geliyor.

- İslam hızlı, Hristiyanlık yavaş işleyen birer zehirdirler. İslam yeryüzünden silinmelidir. Hristiyanlar da yeryüzünden silinmelidir. Çünkü onlar kardeşlerimizi cezbederek dinlerine sokuyorlar. Ülkemizde bunun yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Kimseye bunu yapamayacaklar."

hindu.jpg

Hindutva militanları bir gösteri esnasında...

İslam ve Hıristiyanlığa duyulan tepki Hindu kast sistemi altında ezilen milyonlarca insanın bu dinlere olan ilgisinden kaynaklanıyor. Hindistan yönetimi aldığı bütün önlemlere rağmen Hinduların Müslüman olmasının önüne geçemiyor!

Savaşacağız, öleceğiz gerekirse öldüreceğiz ama Hindistan’ı bir Hindu ulusu olarak tutacağız!” şeklinde ırkçı sözlerle onlarca kişiye seslenen bir başka Hindutva liderinin konuşması da geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya düştü.

Bu ve buna benzer örneklerin gösterdiği Hindistan’da Müslümanların canının ineklerinkinden daha değersiz olduğudur! Diyobendilik gibi çok yaygın ehl-i sünnet hareketlere merkezlik yapmış olan Hindistan bir ulus devlet olma sürecinde kendisine karşıt kimlik olarak ülkede sayıları 300 milyonu aşan Müslümanları seçti! Tüm dünya ise Hindu inanışını “sevgi” temalı bir yönelim olarak biliyor. Ancak modern milliyetçiliğin tesiri ile ortaya çıkan akımlar Hinduizmi bambaşka bir şey haline getirdi!

Hindistan’daki kardeşlerimizin ilerleyen zamanlarda sistematik katliamlara maruz kalmaması için din kardeşlerinin onların sesi olması gerekiyor. Hindu milliyetçi sapkınlığına karşı ümmet bilinciyle hangi hareket metodu gerekiyorsa onunla karşı koymak gerekmektedir!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum