1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. HİNDİSTAN

  4. Hindistan rejimi 4 bin 500 Müslümanın evini yıkacak
Hindistan rejimi 4 bin 500 Müslümanın evini yıkacak

Hindistan rejimi 4 bin 500 Müslümanın evini yıkacak

Hindistan'da mahkeme, çoğunluğu Müslüman olan 4 bin 500 ailenin evinin yıkılmasına karar verdi.

02 Ocak 2023 Pazartesi 20:32A+A-

Bölgeden sürülmekle tehdit edilen bölge sakinleri, karara tepki göstermek için geniş çaplı protestolar düzenledi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Uttarkand eyaletinin Nainital kentindeki  çoğunluğu Müslüman olan mahalle sakinleri, çocuklarının bölgede eğitimlerine devam etme fırsatlarını kaybettiklerini ve kışın ortasında sokakta kalmakla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Öte yandan Hindistan Amerika Müslüman Kızılderililer Konseyi, Başbakan Narendra Modi öncülüğünde iktidarda olan Hint Halk Partisi'nin yetkisi altındaki mahkemenin kararını açık bir insan hakları ihlali olarak değerlendirdi.

Konsey, kararın çoğunun çoğu Müslüman 4 bin 500 ailenin yaşadığı 4 bin 365 evi tehdit ettiğini söyledi.

Konsey, mahkemenin binlerce ailenin arazileri yasa dışı bir şekilde işgal ettiği ve arazinin demiryolu yetkililerine ait olduğu yönündeki iddialarını reddetti.

Bölgede binlerce ailenin elektrik faturası, çeşitli hizmet bedellerini, vergilerini ödediklerini ve barınmalarını yasallaştıran diğer belgelere sahip olduğunu belirten Konsey, kararın durdurulmasını istedi.

Karar, Hindistan Müslüman Birliği Konseyi Parti Yetkilisi Zizar Kazimi’nin yanı sıra Hindistan Âlimler Derneği, muhalefetteki Kongres partisinin yetkilileri gibi birçok kişi tarafından tarafından kınandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT