1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. HİNDİSTAN

  4. Hindistan Müslümanları isim değiştirip, Hindu kıyafetleri giymek zorunda kalıyorlar
Hindistan Müslümanları isim değiştirip, Hindu kıyafetleri giymek zorunda kalıyorlar

Hindistan Müslümanları isim değiştirip, Hindu kıyafetleri giymek zorunda kalıyorlar

Hindistan'da Müslümanlar, dini kimlikleri sebebiyle iş yerlerine kabul edilmiyor veya ayrımcılığa uğruyor.

09 Eylül 2022 Cuma 12:10A+A-

Hindistan'da Müslüman işçilerin, kast sistemi özelinde Hindistan'ın alt kesimine uygulanandan daha fazla ayrımcılığa maruz kaldığı belirtiliyor.

Ayrımcılığa uğramamak için soyisimlerini değiştiriyorlar

Ayrımcılığa uğramaktan kaçınma uğraşında olan birçok Müslümanın geçmiş yıllardan beri isim ve soyisimlerinde değişikliğe gittiği belirtiliyor.

İslamı anımsatan isimlerden vazgeçen birçok Müslüman işçinin, iş yerlerinde ayrımcılığa uğramamak için Hindu isimleri kullandığı biliniyor.

İslami isimlere sahip olduklarında iş başvurularının reddedildiğini El Cezire'ye anlatan Munni Begum, Hinduların Müslümanlardan nefret ettiğini ve İslam dinine mensup kişilerin sürekli aşağılandığından bahsediyor.

Munni, annesinin Hindu geleneksel kıyafetleriyle işe gidip geldiğine ve kız kardeşinin dikkat çekmemek için Ramazan Bayramları'nda bile çalıştığına değiniyor.

"Hakaretlere maruz kalıyorlar"

Birçok Müslümanın çalıştığı yerlerde ayrımcılığın yanı sıra küçük düşürücü hakaretlere maruz kaldığını aktaran Munni, Müslüman kimliği sebebiyle birçok kez çalıştığı yerlerden kovulduğunu aktarıyor.

Bazı iş yerleri ise işe alım süreçlerinde kişilerin dini kimliklerinin ne olduğu hakkında bilgi talep ediyor.

Bu kişilerin Müslüman olması durumunda iş başvuruları direkt reddediliyor.

Hindistan'da 1,5 milyarlık nüfusun en az yüzde 15'ini Müslümanlar oluşturuyor.

Ülkedeki 10 Müslüman işçiden 9'u kaçak bir şekilde çalıştırılıyor. Gayri resmi çalıştırılan Müslüman işçilerin çoğuna gereken imkanların tahsis edilmediği ifade ediliyor.

Uluslararası alanda yayımlanan raporlara göre, Müslüman kadınlar, Hindistan'daki diğer dinlere mensup kadınlara oranla daha fazla kaçak işlerde çalıştırılıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT

1 Yorum