1. HABERLER

  2. HABER

  3. Her Şeyiniz Gibi Anti-Amerikancılığınız da Sahte!
Her Şeyiniz Gibi Anti-Amerikancılığınız da Sahte!

Her Şeyiniz Gibi Anti-Amerikancılığınız da Sahte!

Yıllardır anti-emperyalizm sloganlarıyla kendilerini avutan solcular ABD’nin doğrudan PKK/YPG’nin yanında savaşa dahil olması karşısında dut yemiş bülbül gibi!

21 Ekim 2014 Salı 17:06A+A-

HAKSÖZ-HABER

Allah kimseyi bu solcuların durumuna düşürmesin! Sen yıllar boyu ABD aleyhine slogan at, sonra kalk ABD ile aynı safta buluş!

Ne de güzel kıvırtıyorlar ama! İşte TKP’nin solhaber sitesinde birkaç gün önce yayınlanan haber-analizin başlığı “Koalisyonun Kobane saldırıları propaganda için”. Yani?

Denilmek isteniyor ki, gerçekte emperyalistler bizimkilere yardıma gelmediler, mecbur kaldıkları için geldiler. Yani? Yanisi şu, biz hala aynı yerdeyiz!

Yersen!

16 Ekim tarihli bu derin haber-analiz şöyle devam ediyor:

“…ABD’li yetkililer Kobane’deki hedeflere saldırılarının artmasını, kenti kurtarmaktan çok saldıran militan yoğunluğunun artmasına ve medyanın kente olan ilgisine bağlıyor. ABD Savunma Bakanlığı basın sekreteri John F. Kirby konuyla ilgili olarak, “saldırılarımızın artmasının en önemli nedeni buradaki IŞİD militanı sayısının artmış olmasıdır” dedi.”

Vay alçak Amerikalılar kenti kurtarmak değilmiş asıl dertleri! Hiç kuşkunuz olmasın bütün insanlığın kalbi bir aydır Kobani için attığından mecbur kalıp girişmişlerdir bu işe! Aslında gönülleri hiç razı değildir PKK gibi ilerici-devrimci, anti-emperyalist bir harekete destek olmaya ama Kobani’deki şanlı direniş ve dünyanın dört bir yanından yükselen devrimci dayanışma karşısında çaresiz kalmış ve gelmişledir mutlaka!

Yani, kaldığınız yerden hiç yüksünmeden “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol” ya da “Katil IŞİD İşbirlikçi ABD” diye slogan atmaya devam edebilirsiniz. Pardon, bu slogan olmadı! Değiştirelim, “Katil IŞİD, İşbirlikçi AKP” olsun, bu daha faydalı! Taze dostları kızdırmak da olmaz zaten!

Bir başka derin analiz daha aktaralım. Bu da PKK’nın yayın organlarından biri olan Özgür Gündem’den Veysi Sarısözen’in makalesinden bir bölüm: 

İşte şimdi Ortadoğu’da bütün küresel ve bölgesel güçler, Kürdistan devrimine göre yönünü tayin ediyor. Hepsi şu ya da bu yöntemle kimisi tasfiye amacıyla, kimisi entegre etme niyetiyle devrimci sürecin önünü kesmeye çalışıyor.

Türkiye Ortadoğu’nun devrimci merkezini çökertemedi. ABD’nin tüm desteğine rağmen böyle oldu. Şimdi ABD farklı bir yöntemle işe koyuldu. Kürdün “gönlünü kazanma”, onu Güney’de olduğu gibi, Rojava’da da kendine “meftun” olan bir güç yaratma hesabını yapıyor.

Neden?

Çünkü Kürdistan’ı kazanan Ortadoğu’yu kazanır….

ABD’ye gelince... O IŞİD’ın yarattığı dehşet ortamından yararlanarak Kürdistan’da “sempati toplama” bombardımanına başladı.

Ne olacak?

Benim fikrim şu: Kürdistan halkları, Amerikan bombardımanının “faydalı sonuçlarına” cebine koyacak ve bildiği “cinsiyet özgürlükçü, ekolojik ve komünal toplum” ile “Konfederal Ortadoğu-Kafkasya ortak evi” yolunda yürümeye devam edecek...”

Yani? Ne diyor büyük teorisyen Veysi Sarısözen, özetle takmayın ABD desteğine falan biz değişmeyiz, bildiğimiz yolda gideriz!

Bu ne pişkinlik böyle?

Beyler ne kadar da teşneymiş Amerikan desteğine, hiç hazımsızlık falan da çekmiyor, bir güzel mideye indiriyorlar. Önce az bombalıyorlar diye biraz sitem et; ardından havadan silah yağınca yetmez, bunlar etkisiz diyerek burun kıvır! Ama her defasında istemem yan cebime koy halleri!

Uzatmayalım, bu kadar yeter!

Hadi beyler şimdi kıvırtma zamanı! Yıllardır attığınız sloganları toplarsınız artık! 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum