1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hep Böyle Olsun
Hep Böyle Olsun

Hep Böyle Olsun

Van'da, KCK'dan tahliye olan Özalp'in BDP'li belediye başkanının başlattığı bahar temizliğine asker ve AK Parti'de destek verdi.

03 Nisan 2013 Çarşamba 16:57A+A-

Van'ın Özalp ilçesinde BDP'li belediyenin başlattığı bahar temizliğine askeri personel de destek verdi. AK Parti'li Saray ilçesi de temizliğe araç gönderdi. Başkan Murat Durmaz, personel gönderen kışla komutanı ve komşu belediye başkanına teşekkür etti.

Van'da devam eden KCK davasında tutuksuz yargılanmak üzere geçtiğimiz hafta tahliyesine karar verilen Özalp'in BDP'li Belediye Başkanı Murat Durmaz'ın ilçede başlattığı bahar temizliğinde birlik mesajı verildi. İlçe caddelerinde belediye ekiplerinin başlattığı temizliğe halkın yanı sıra askerden de destek geldi. BDP'li belediyenin başlattığı bahar temizliğine, Şehit Astsubay Erkan Durukan Kışlası, personel göndererek katkıda bulundu.

KOMUTANA TEŞEKKÜR

Durmaz, 'Cezaevinden çıktığımda, çalışma arkadaşlarımla bir araya geldik ve düşüncemi ilettim. Arkadaşlar tarafından da kabul gördü. Kolları sıvadık ilgili yerlere düşüncemizi ilettik ve sağ olsunlar destek oldular. Belediye, asker, halk kol kola temizlik yaptık' dedi. Asker-halk ve belediye çalışanlarının başlattığı çalışmayı 'barış temizliği' olarak tanımlayan Durmaz, 'Çok güzel bir havaydı. İstediğimiz ortam buydu. Komutanlarımıza teşekkürlerimizi sunduk. Bundan sonra devletimin diğer kurumlarını da etkinliklerimizde görmek istiyoruz. Polisler askerler barış içinde bir arada olabilsinler istiyoruz' diye konuştu. Durmaz, ilçenin temizlik çalışmalarına katkı veren askerlerin yanı sıra temizlik çalışmasına araç ve personel gönderen Tabur Komutanı Binbaşı Dinçer Dinç'e de teşekkür etti.

Yemekler halktan

Özalp sokaklarını temizleyen belediye personeli ve askerlere ilçe halkı yemek ikram etti. Aynı sofrada yemekler yendi, sohbetler edildi. Başkan Durmaz, 'Özlediğimiz ortam buydu. Barış temizliği yaptık. Bu ortamı çok özlemişiz. Devlet ile halkın birarada olacağı etkinlikleri sürdüreceğiz' dedi.

AK Parti'li belediye araç yolladı

Özalp'te temizlik için toplam 130 personel görev aldı. Çalışmaya Saray İlçesi'nin AK Partili Belediyesi de araçlarıyla katkıda bulundu. Saray İlçesi Belediye Başkanı AK Parti'li Ünal Özarslaner'e teşekkür eden Başkan Durmaz, hizmetlerin aralıksız süreceğini söyledi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT