1. HABERLER

  2. HABER

  3. Heniyye, Mavi Marmara'dan Mesajlar Verdi! (Foto)
Heniyye, Mavi Marmaradan Mesajlar Verdi! (Foto)

Heniyye, Mavi Marmara'dan Mesajlar Verdi! (Foto)

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Mavi Marmara ziyaretinde Mavi Marmara şehitlerinin Filistin tarihindeki önemine dikkat çekti.

02 Ocak 2012 Pazartesi 15:21A+A-

Haliç Tersanesi'nde bulunan Mavi Marmara gemisinin önünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Heniyye, Allah yolunda şehit olanların ölmediğini, şehitlerin Allah katında rızıklanmaya devam ettiğini kaydetti. Müslüman Türkiye halkının asil olduğunu ifade eden Heniyye, şunları söyledi:

Sizin Şehitleriniz Bizim Şehitlerimizdir!

“Kuşatılmış Gazze'den ve Mescid-i Aksa'dan size geldik. Dünya üzerine yayılmış ve göçe zorlanmış milyonlarca Filistin halkının selamlarıyla sizlere geldik. Kuşatılmış Filistin halkının duyguları ve sevgileriyle size geldik. Filistin halkı her şeye rağmen izzetinden, şerefinden ve Filistin davasının haklılığına olan inancından hiçbir şey kaybetmemiştir ve Filistin'in kurtuluşu ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için mücadelesine devam etme noktasında hiçbir zaman taviz vermemiştir. Gerek Filistin halkı adına, gerekse Filistin'deki şehitler adına Mavi Marmara şehitlerinin ailelerini selamlamak istiyorum. Sizin şehitleriniz bizim şehitlerimiz, sizin kanınız bizim kanımız, sizin yaralılarınız bizim yaralılarımız.”

ismail-heniyye-haniye_mavi-marmara-istanbul01.jpg

Filistin Halkının İradesini Kıramayacaklar!

Hamas'ın seçimleri kazandıktan sonra Gazze halkı üzerine bir ambargo dayatıldığını aktaran Heniyye, sözlerine şöyle devam etti:

“Ambargoyla bizim siyasi duruşumuzu, tavırlarımızı değiştirmemizi istediler. Mücahit Filistin halkının iradesini kırmak istediler. Filistin davasını, bütün dünyadaki kardeşlerinin davasından ayırmak istediler. Filistin davası dünyanın her tarafına yayılmış bir davadır. Bu davayı koparmak istediler. Bu ambargoyla birlikte Gazze'de yaşayan halkımıza kardeşlerinizi çok ciddi savaş açtılar. Bu savaşlarda 1500'den fazla şehit verdik. 5 bin yaralımız var. 5 binden fazla ev, yerleşim yeri yerle bir edildi. 20 bin vatandaşı oturdukları yerden zorla hicret ettirdiler. Bu saldırının, ambargonun amacı halk iradesi ile seçilmiş Hamas hükümetini iktidardan, Filistin direnişini yok etmek, Filistin iradesini kırmaktır.”

ismail-heniyye-haniye_mavi-marmara-istanbul02.jpg

Tarihte Görülmemiş Bir Korsanlık Olayı

Heniyye, hain ellerin Filistin halkı ile dayanışma içerisine giren Mavi Marmara'daki kahramanların bir kısmını şehit ettiğini, tarihte hiç görülmemiş bir korsanlık olayı ile karşı karşıya kaldıklarını kaydetti. İsrail'in bu saldırıyla bütün dünyaya mesaj vermek istediğini, Filistin halkına olan desteği kırmayı amaçladığını bildiren Heniyye, şunları kaydetti:

“Filistin tarihinde önemli bir yeri olan Mavi Marmara'nın hemen başında bütün dünyaya şunu söylemek istiyorum; Mavi Marmara şehitleri sayesinde biz ambargoyu kırdık ve İsrail'in bu kuşatmasına karşı da zafer kazandık. Mavi Marmara şehitlerinin kanları Gazze sahillerine kadar ulaştı ve Gazze halkının gönüllerini kuşattı. Mavi Marmara şehitlerinin kanları, Filistin şehitlerinin kanlarıyla birleşerek gelecek için umut vadetti. Bu Mavi Marmara şehitleri sayesinde Türkiye'nin rolünü, tarihi misyonunu yeniden hatırladık, Türkiye kendi rolüne tekrar döndü. Biz buradan bütün dünyaya şunu ilan etmek istiyoruz; ey işgalci kuvvetler, ey İsrail, belki siz Mavi Marmara'nın Gazze sahillerine ulaşmasını engellemiş olabilirsiniz ama bugün görüldüğü gibi Gazzeliler Mavi Marmara'ya ulaşmış durumda.

Heniyye, Mavi Marmara şehitlerini tarih boyunca unutmaması için Gazze Limanı'nda bir yer yaptıklarını ve bu yeri Mavi Marmara şehitleri olarak isimlendirdiklerini kaydederek, “9 ayrı bölüm yaptık ve her bir bölüme ayrı bir şehidin adını koyduk. Bizim üzerimizdeki sorumluluğu sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

ismail-heniyye-haniye_mavi-marmara-istanbul03.jpg

Kudüs Davasından Asla Vazgeçmeyeceğiz!

Mavi Marmara'da şehit olanlara karşı vefa borçlarının bulunduğunu dile getiren Heniyye, şunları söyledi:

“Bu vefa borcu şu demek: Filistin davasından hiç bir zaman vazgeçmeyeceğiz, vermiş olduğumuz özgürlük mücadelesinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz ve Filistin davası için mücadele etmeye devam edeceğiz. Mavi Marmara şehitlerine vefa demek; Kudüs davasından hiçbir zaman vazgeçmemek demektir, Filistinli esirleri kurtarmak için sonuna kadar mücadele etmek demektir, Filistin davasının İslam ümmetinin en önemli davası olduğu bilincini sürekli yüksekte tutmak anlamına gelir. İşgalciler karşısında kesinlikle gevşeme göstermeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz, ambargo karşısında gevşemeyeceğiz, yılmayacağız. Gazze konusunda, Gazzeli kardeşleriniz yılmadılar ve Filistin davası zafer kazanmıştır. Mavi Marmara sayesinde bize uygulanan bütün oyunlar bozulmuştur, bütün dünyada bunu görmüştür.”

ismail-heniyye-haniye_mavi-marmara-istanbul05.jpg

Heniyye, Türkiye halkına, hükümete, siyasi partilere ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, İHH yetkililerine teşekkür ettiğini, Türkiye'nin Filistin'i yalnız bırakmadığını, her zaman destek verdiğini belirtti.

“Özellikle Türkiye’de Filistin meselesinin, davasının Türkiye halkının önemli bir davası olarak gören herkese şükranlarımı arz etmek istiyorum. Yapılan anlaşmalardan sonra İsrail hapishanelerinden kurtulan Filistinli esir kardeşlerimize ev sahipliği yapan Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Esir kardeşlerimiz Filistin davası için, onlarca yıl İsrail zindanlarında kalmış kardeşlerimizdir.”

ismail-heniyye-haniye_mavi-marmara-istanbul04.jpg

Arap Baharı Değil, İslam Baharı

Heniyye, “Bugün Arap Baharı olarak bilinen, belki de İslam Baharı olarak nitelendirebileceğimiz bu gelişmeler, Filistin davası ve meselesi için hayırlara vesile olacak. Bunun etkilerini önümüzdeki dönemde daha yakından göreceğiz inşallah.” diye konuştu.

Daha sonra İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ile Mavi Marmara gemisini gezen Heniyye, burada İsrail'in saldırısında şehit düşen 9 kardeşimizin aileleriyle de sohbet etti.

Toplantının ardından Sultanahmet Camii'ne geçen Heniyye, burada öğle namazı kıldı. Heniyye'nin cami imamına üzerinde Filistin bayrağının bulunduğu bir atkı hediye ettiği de öğrenildi.

Camide ziyaretçi defterine duygularını ve düşüncelerini yazan Heniyye, cami bahçesinde özellikle Arap turistlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum