1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Heniyye: “Direnişin İşgalden Kurtulma Kararı Var”
Heniyye: “Direnişin İşgalden Kurtulma Kararı Var”

Heniyye: “Direnişin İşgalden Kurtulma Kararı Var”

İşgalcinin Hamas’ı bitirmek için çok uğraştığını belirten Heniyye: “Direnişin İşgalden Kurtulma Kararı Var” dedi.

08 Aralık 2013 Pazar 18:36A+A-

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Siyonist işgal rejimi İsrail’in Hamas hareketini yok etmek için stratejik bir kararının olduğunu belirterek, başta Hamas olmak üzere direniş güçlerinin de işgali bitirmek için stratejik kararlarının olduğunu söyledi.

Filistin’de yayınlanan “Filistin” gazetesinin kendisiyle yaptığı ve bugün (8 Aralık Pazar)  yayınladığı röportajda önemli konulara değinen Başbakan Heniyye, işgalci İsrail rejiminin intifadada etkin bir rolüne ve önemli çözümlere sahip olduğuna inandığı Hamas hareketini birçok alanda yok etmek istediğini belirtti.

Başbakan Heniyye işgalcinin Hamas’ı bitirme kararlarıyla bu kararları hayata geçirmesine de değinerek şunları söyledi: “İşgalci İsrail rejimi Hamas’ı bitirmek için çok ağır darbeler indirmek amacıyla düğmeye bastı. 1988 yılında liderlerine karşı kapsamlı bir tutuklama başlattı. Kurucu liderlerini susturmak istedi. Bu yetmedi bu sefer 1989 yılında aralarında Şeyh Ahmed Yasin’in de olduğu 1200 kişiyi zindanlara attı. Girdiğimiz zindanlarda sorgu sırasında her şeyi gördük. İşgal rejimi Hamas’ı bitirdiğini konuşurken Hamas 24 nolu açıklamasıyla düşmanı şok etti. Açıklamanın ardından Siyonist liderler adeta çıldırdı. Üçüncü darbeyi ise 90 yılında vurdu. Yafa’da işgal askerlerine yapılan eylemin ardından 1500’den fazla kişi tutuklandı. O zaman hareketin başında bulunan Şeyh Seyyid Ebu Mesamih başta olmak üzere onlarca Hamas mensubu tutuklandı. Bir işgal askerinin kaçırılması üzerine onlarca hareket lideri Mercu'z-Zuhur’a sürgün edildi. Bundan sonra da hareket işgalcinin darbelerinden kurtulmadı.”

Düşmanla sözde barış görüşmelerinin özgürlük sürecini biraz yavaşlattığına dikkat çeken Heniyye, ancak hiçbir zaman gelişmelerin Filistin halkının kalbindeki intifada ruhunu söndüremediğini ifade etti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT