1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Hem Şam’ın Şekeri Hem de Direnişin Zaferi
Hem Şam’ın Şekeri Hem de Direnişin Zaferi

Hem Şam’ın Şekeri Hem de Direnişin Zaferi

İstanbul’da bir grup genç önce İdlib daha sonra Cisrelsuğur’da Suriye halkının Baas rejimine karşı gerçekleştirdikleri fethi kutlamak için birkaç camide sevinçlerini göstermek için lokum dağıttılar.

30 Nisan 2015 Perşembe 16:15A+A-

HAKSÖZ-HABER

Lokum genelde bayramda, düğünde bir sevinç belirtisi olarak dağıtılır. İstanbul’da da bir grup genç önce İdlib daha sonra Cisrelsuğur’da Suriye halkının Baas rejimine karşı gerçekleştirdikleri fethi kutlamak için birkaç camide sevinçlerini göstermek için lokum dağıttılar. Gençler nasıl ki üzüntü verici olaylarda dayanışma amacıyla camilerde protesto eylemi yapılıyorsa biz de bu defa mutlu bir haber için kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek için Camilerde lokum dağıttık diyorlar. Gayet hoş, nazik, kibar bir eylem türü. Aslında sevinçlerin tatlı ile kutlanması Filistin’de oldukça yaygın.

Ama Baas’ın yeminli müttefikleri ikam edilen lokumun acısını taa yüreklerinde hissetiler! Bir taraftan TKP, diğer taraftan HDP, CHP marjinal sol hareketlere kadar lokumdan rahatsız olan ne çok kesim varmış? Üstelik ikram edende ikramı kabul edende bunu sıkıntı yapmazken İrancısından HDP’sine, CHP’sinden TKP’sine Baas lobisi alışkanlık edindiği, hayat tarzı olan yalan, iftira ve dezenformasyonla ağızlarından tükürükler savurarak saldırıya geçtiler. Neymiş “Alevi katliamı İstanbul’da lokum dağıtılarak kutlanıyormuş!” Yalan! Hem de kuyruklu yalan! Suriye halkını hedef alan Baas ve yandaşı çetelerin katliamlarına methiye dizen bu çevreler, bu çeteler zelil bir şekilde kentlerden çıkartıldığında yenilginin acısını “Alevi katliamı” iftirası ile örtme telaşı içinde!

Lokumun tadı gayet güzel. İsterlerse gençler yediklerinden ikram etmeye hazırlar. Allah Şam’da Şam şekeri ile Suriye halkının zaferini kutlamayı da nasip etsin!

unnamed-(1)-020.jpg

unnamed-(3)-014.jpg

unnamed-(5)-007.jpg

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum