1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Helikopterle Kaçan Darbeciler Teşhis Edildi
Helikopterle Kaçan Darbeciler Teşhis Edildi

Helikopterle Kaçan Darbeciler Teşhis Edildi

Darbe kalkışmasının yaşandığı gece Nakkaştepe'de caddeye inip 4 kişiyi alan helikopterin pilotu Üsteğmen Kerime Kumaş Yıldırım, koşarak helikoptere binen darbeci subayların isimlerini verdi.

21 Ağustos 2016 Pazar 11:41A+A-

15-16 Temmuz’daki darbe kalkışması sırasında İstanbul semalarında uçuş yapıp darbecilere lojistik destek sağladığı için tutuklanan helikopter pilotu Kerime Kumaş Yıldırım, Nakkaştepe'de caddeye inerek helikoptere aldığı 4 darbeci subayın kimliklerini polise verdi.

Yıldırım, emniyetteki ifadesinde, caddeye inen helikopteri kendisinin kullandığını ve görüntülerde kaçarak son anda helikoptere binen kişilerin 4 subay olduğunu açıkladı.

O noktaya Harp Akademileri Komutanlığı'ndan Albay Özcan Korhan'ın talimatı ile gittiğini söyleyen Yıldırım, subayları teşhis de etti.

İşte, O İsimler

Yıldırım'ın verdiği bilgilere göre helikoptere kaçmak üzere binen subayların isimleri Kurmay Binbaşı Ahmet Kaya, Yüzbaşı Fatih Özdemir, Yüzbaşı Mustafa Kıyı ve Yüzbaşı Murat Parladı.

Yıldırım, darbe kalkışmasının yaşandığı gece Binbaşı Yusuf Yenihayat tarafından özel araç ile evinden alındığını, görevli olduğunun ifade edildiğini ve kendisine “Alarm durumuna geçtik, emirlere riayet edeceksin.” denildiğini kaydetti.

Sabah'ın haberine göre, İstanbul'da bazı noktalara intikal sağladığını kaydeden Yıldırım, saat 03.30 sularında Albay Korhan'ın emri üzerine Nakkaştepe'deki üç yol mevkisine indiğini, bu sırada helikoptere koşarak Binbaşı Ali Kaya'nın bindiğini söyledi. Yıldırım diğer kişilerin de Kaya'nın ardından helikoptere bindiğini anlattı. Helikopterin darbeci askerleri, Hava Harp Okulu'nun peronuna 05.30 sularında indirdiği kaydedildi.

Yıldırım, o gece helikopter kullanan 2 subayı daha teşhis etti.

Halktan Korkmuşlar

Öte yandan helikoptere binen söz konusu darbecilerin halkın tepkisinden korkarak sivil kıyafetler giydikleri anlaşıldı.

İfadelerine başvurulan darbeciler, sivil araçlarında bulundukları sırada halkın sokaklara döküldüğünü, trafiğin tıkanması üzerine tepkilerden korktukları için sivil kıyafet giydiklerini anlattı.

HABERE YORUM KAT