1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. HDP'li Vekillere Soruşturma
HDP'li Vekillere Soruşturma

HDP'li Vekillere Soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı PKK’yı öven HDP'li Büyükşehir Başkan Adayı ve HDP'li vekiller hakkında soruşturma başlattı.

06 Nisan 2019 Cumartesi 01:02A+A-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, kesin olmayan sonuçlara göre, HDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Adnan Selçuk Mızraklı ile ilçe belediye başkanlarının katıldığı, PKK'yı övücü marş okunan, ölen PKK’lılar için "saygı duruşunda" bulunulan kutlamaya ilişkin soruşturma başlattı.

Ajansların geçtiği habere göre, Başsavcılık, dün HDP tarafından il binasında gerçekleştirilen toplantıda PKK’yı öven örgüt marşının okunması, ölen PKK’lılar için saygı duruşunda bulunulması, Abdullah Öcalan lehine slogan atılması ve örgütü öven söylemlerde bulunulması nedeniyle soruşturma başlattı.

Başsavcılıkça, kesin olmayan sonuçlara göre, HDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mızraklı, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk ve Hülya Alökmen hakkında terör suçundan yürütülen soruşturma kapsamında dün gerçekleştirilen program tüm yönleriyle incelemeye alındı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum