1. HABERLER

  2. HABER

  3. HDP'li Milletvekili Murat Bozlak Hayatını Kaybetti
HDP'li Milletvekili Murat Bozlak Hayatını Kaybetti

HDP'li Milletvekili Murat Bozlak Hayatını Kaybetti

HDP Adana Milletvekili, eski HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak, kanser tedavisi gördüğü Ankara'daki Güven Hastanesinde hayatını kaybetti.

05 Ocak 2015 Pazartesi 11:00A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Murat Bozlak'ın hayatını kaybettiği bildirildi.

HDP'den yapılan yazılı açıklamada, Güven Hastanesinde, kanser tedavisi gören Bozlak'ın öldüğü belirtildi. Açıklamada, Bozlak'a Allah'tan rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunuldu.

HDP Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Uzun süredir kanser tedavisi gören Adana Milletvekilimiz, eski HADEP Genel Başkanı Sayın Murat Bozlak, bu akşam saat 19:50'de Ankara'daki Güven Hastanesi'nde ne yazık ki yaşam mücadelesini kaybetmiştir. Milletvekilimize Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve tüm partililerimize, halkımıza başsağlığı diliyoruz."

MURAT BOZLAK KİMDİR

Murat Bozlak, 30 Aralık 1952’de Şereflikoçhisar’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest avukat olarak çalıştı. SODEP, SHP, Halkın Emek Partisi (HEP), Demokrasi Partisi (DEP) Kurucu üyeliğinde; Halkın Demokrasi Partisi (HADEP)'in Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığında bulundu. 1994 yılında uğradığı silahlı saldırıdan yaralı kurtuldu. 3 yıla yakın bir süre cezaevinde yattı. 2002 yılında HADEP'in kapatılmasının ardından 5 sene siyasete men cezası aldı. 2011 yılında yapılan seçimlerde Barış ve Demokrasi Partisi'den Adana milletvekili seçildi. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT