1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. HDP ve Yeşil Sol’da moraller bozuk…
HDP ve Yeşil Sol’da moraller bozuk…

HDP ve Yeşil Sol’da moraller bozuk…

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın ile HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar basın toplantısı düzenledi.

15 Mayıs 2023 Pazartesi 15:15A+A-

HAKSÖZ HABER

HDP ve Yeşil Sol Parti'den ortak açıklamasında “başarısızlık” durumu izah edilmeye çalışıldı. Batı’daki HDP oylarının düşüşünü açıklamakta güçlük çeken HDP’li Mithat Sancar 2018 seçimine göre yaşanan düşüşü “partiyi kısa sürede seçime hazırlayamadık” bahanesine sarılarak açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’nin güçlü olduğu bölgelerdeki oyu düşünüldüğünde seçmenin HDP’ye olan tepkisi daha iyi anlaşılıyor. “Partiyi seçime hazırlamayanlar” Kılıçdaroğlu konusunda seçmeni nasıl bu kadar konsolide edebiliyor? Görülüyor ki HDP’nin tutarsız söylemleri seçmeni ikna etmek bir yana partiden uzaklaştırmış.

Çiğdem Kılıçgün Uçar ise üstü örtülü ittifak ettikleri CHP’ye yönelik suçlayıcı açıklamalar yaptı. “HDP olarak Yeşil Sol Parti olarak tek liste ve tek parti ile seçime girme ısrarımıza rağmen bu önerimizin hayata geçmemiş olmasının ortaya çıkardığı sıkıntılar da seçim sonuçlarını belli düzeyde etkilemiştir.”

Anlaşılan bundan sonra gerilim iyice artacak. Mecliste İYİ Parti ve HDP’yi birlikte idare etmek zorunda kalan CHP seçimin hemen ardından kendisini suçlamaya başlayan ortaklarıyla işleri nasıl yürütecek? Bir de buna mağlubiyetin sebep olduğu psikolojik ve siyasi hezimet de eklendiğinde ortaya çıkan resim HDP ve Yeşil Sol’daki moral bozukluğunu açıklıyor.

HABERE YORUM KAT

7 Yorum