1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. HDP, Mustafa Kemal ve Kemalizm’e değinmeden Seyit Rıza’yı andı
HDP, Mustafa Kemal ve Kemalizm’e değinmeden Seyit Rıza’yı andı

HDP, Mustafa Kemal ve Kemalizm’e değinmeden Seyit Rıza’yı andı

Dersim’deki anma etkinliğinde Mustafa Kemal’in ismini dahi kullanmayan HDP’liler, mevcut iktidara yüklendi.

15 Kasım 2021 Pazartesi 22:42A+A-

HAKSÖZ HABER

HDP heyeti, Seyit Rıza ve arkadaşlarının idam edilişinin 84’üncü yılı nedeniyle Tunceli’de anma etkinliği gerçekleştirdi.

Ancak anma etkinliğinde Dersim katliamının emrini veren Mustafa Kemal ve resmî ideolojiye doğrudan eleştiri yapılmadı. Mustafa Kemal’in ismini dahi kullanmayan HDP’liler, mevcut iktidara yüklendi.

Dersim ve daha nice suçları işleyen Kemalist mantaliteye doğrudan eleştiri yapma cesareti göstermeyen HDP, mevcut iktidarı bu suçları işleyenlerin mirasçısı olarak lanse etme kurnazlığını yapabiliyor. Oysa, birazcık Cumhuriyet tarihi ve gerçekleri bilenler, bu suçların mirasçısının CHP olduğunu iyi bilir.

Tüm bunlar ortadayken HDP’nin Mustafa Kemal ve Kemalizm’e değinmeden Seyit Rıza’yı anması pek samimi görünmüyor. Geçmişte yaşanan Kemalist barbarlığı gizleyip mevcut otoriterlikten dert yakınmak HDP zihniyetinin tutarsızlığının bir göstergesi.

Geçmişte Seyit Rıza’ya yapılanın şimdi kendilerine yapıldığını iddia eden HDP’liler, iktidarı Muaviye zihniyeti kendilerini ise Evlad-ı Kerbela olarak tanımlayarak nabza göre şerbet siyasetini Dersim’de de ustalıkla uyguladılar.

HDP açıklamaları üzerinden tarihi ve gerçekleri bilmeyen herhangi birisi Seyit Rıza’yı AK Parti asmış sanacak.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum