1. HABERLER

  2. HABER

  3. HDP başörtüsünü tabanıyla konuştu mu?
HDP başörtüsünü tabanıyla konuştu mu?

HDP başörtüsünü tabanıyla konuştu mu?

Mehmed Göktaş, AK Parti ile HDP'nin bir araya gelmesinin normalleşme adına olumlu olduğunu belirtirken her iki tarafın da atması gereken adımlar olduğunu ifade ediyor.

08 Kasım 2022 Salı 12:30A+A-

Mehmed Göktaş / Doğruhaber

HDP başörtüsünü tabanıyla konuştu mu?

HDP tabanının HDP'nin kendisinden çok çok dindar olduğuna yakinen şahidiz. Hatta söz konusu partiye oy verenlerin genel ortalaması dindarlık açısından Türkiye insanının ortalamasının üzerindedir. Mesela CHP tabanıyla hiçbir zaman kıyaslanamaz.

Gelelim HDP tabanının bayanlarına. İster gelenekten kaynaklanıyor olsun ister bilinçli olsun, dindarlıkları, özellikle Peygamber Aleyhisselama olan muhabbetlerine her an şahitlik edebilirsiniz. Bölgedeki İslami etkinliklerin hepsinde yerlerini alırlar, biz onları beyaz tülbentleriyle tanırız.

Salı günleri partilerin meclisteki gurup toplantılarına dikkat ediniz, HDP gurubunun misafir bölümünün tamamına yakını bu beyaz tülbentlilerdir.

Kısacası, Kürt kadını dindardır vesselam.

Adalet bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AK Parti heyetinin başörtüsünü anayasal güvence altına alma amacıyla diğer partilere yaptığı ziyaretleri ve özellikle HDP’ye yaptığı ziyareti taraflar açısından anlamlı buluyoruz.

Başta AK Parti “terörist dediği bir partiyi ziyaret etme” gibi birtakım eleştirileri göze almış olmalı. Zannedersem Bahçeli’den gelebilecek eleştirilerin de hesabını yapmış olmalıdır. Öyle ya Mahir Ünal olayı daha tazeliğini hiç kaybetmedi.

Gelelim esas söylemek istediğimize. AK Parti’nin başörtüsüne anayasal destek isteğine HDP bunun karşılığında AK Parti’den LGBT gibi yapıları ve İstanbul Sözleşmesi gibi anlaşmaları tanıma şartını koştuğunu öğreniyoruz. Elbette her partinin kendine göre talepleri olacaktır.

Fakat başta da izah ettiğimiz gibi HDP’nin şart koştuğu bu talepler HDP tabanının talepleri midir?

Açılımını yapmaktan haya ettiğimiz o sapkınlıkların meşrulaştırılmasını, kanuni güvence altına alınmasını hatta bütün ailelere dayatmasını o beyaz tülbentli Kürt kadınları mı istiyor? HDP bunu sözünü ettiğimiz bu dindar taban adına mı dayatıyor? İlla ki AK Parti’nin bu talebinin karşılığında bir şeyler koparmak istiyorsa kesinlikle bu olmamalıydı diye düşünüyoruz.

Daha da önemlisi, çalınan bu kapının ülke insanı için hesap edilemeyen hayırların ve güzelliklerin potansiyelini taşıdığı unutulmamalı, aynı şekilde bu kapıyı kapatmanın bir vebalinin olduğu bilinmelidir.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum