1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hayatları Yalan ve Kışkırtma Üzerine Kurulu!
Hayatları Yalan ve Kışkırtma Üzerine Kurulu!

Hayatları Yalan ve Kışkırtma Üzerine Kurulu!

Muhacir düşmanlığında birleşen ırkçı yayın organları “İçişleri Bakanı’nın yaptırmayız demesine rağmen Suriyeliler eylem yapacak” şeklinde yalan haberler yayarak Suriyeli mazlumları hedef göstermeye çalışıyor!

25 Temmuz 2019 Perşembe 23:17A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriyeli muhacirler aleyhine başlatılan kampanyayı alevlendirme ve hukuksuzluğu meşrulaştırma gayretleri doludizgin sürüyor. Bugün EnSonHaber sitesinden Odatv’ye, Sputnik’e kadar muhacir düşmanı yayınlarıyla bilinen internet siteleri yeni bir yalana daha imza attılar. Söz konusu sitelerin Cumartesi günü Özgür-Der, Mazlumder, Mülteci Hakları Derneği ve Hukukçular Derneği tarafından yapılacak basın açıklamasını ‘Suriyeliler eylem yapacak” şeklinde haberleştirdikleri görüldü.

Açık bir şekilde kimlerin organize ettikleri ilan edilmiş bir eylemi Suriyelilere mal ederek ve üstelik de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “yaptırmayız” sözüyle de birleştirerek provokatörlük yapan bu yayın organlarının bu şekilde bir yandan da kamuoyunda Suriyeli muhacirlere yönelik tepkileri kışkırtmaya çalıştıkları anlaşılmakta. Okuma özürlü olmadıkları ya da okuduklarını anlayamayacak kadar beyinsiz olmadıklarına göre bunların amacının kışkırtıcılık olduğu net biçimde görülmekte. Ne yazık ki, yalan haberlerin altına yazılan onca yorum bu tür yalanların okuyucular arasında bir karşılığının olduğunu ortaya koyuyor. Özetle yalancılık seviyesizliği beslerken, her iki tutum bir arada ırkçılığı körüklüyor.

Bahsi geçen eylemi Suriyelilerin değil ismi anılan kuruluşların yaptığını anlamak isteyenlere bir kere daha hatırlatalım. Bununla birlikte bu kuruluşların Suriyeli mazlum kardeşlerini kendilerinden farklı görmedikleri ve onlara dönük zulmü kendilerine yapılmış sayacakları da açıktır.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum