1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Hatemi’den “İran’da Derin Memnuniyetsizlik” Uyarısı
Hatemi’den “İran’da Derin Memnuniyetsizlik” Uyarısı

Hatemi’den “İran’da Derin Memnuniyetsizlik” Uyarısı

İran’ın eski cumhurbaşkanlarından Muhammed Hatemi, ülkede işçiler, kadınlar, aydınlar ve bilim adamları tarafından hissedilen “derin memnuniyetsizliği” ortadan kaldırmak için “milli kurtuluş reçetesi” hazırlanması gerektiğini belirtti.

07 Mart 2018 Çarşamba 15:46A+A-

İran’ın eski cumhurbaşkanlarından Muhammed Hatemi’nin resmî internet sitesinden yapılan açıklamada, pazar günü bir grup İranlı milletvekilinin eski cumhurbaşkanını ziyaret ettiği belirtildi.

AA’da yer alan habere göre, milletvekilleriyle gerçekleştirdiği görüşmede Hatemi, ülkede işçiler, kadınlar, aydınlar ve bilim adamları tarafından “derin memnuniyetsizlik” hissedildiğine ilişkin uyarıda bulundu.

Hatemi, söz konusu memnuniyetsizliği ortadan kaldırmak için “ulusal kurtuluş reçetesi” hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Ülkenin ekonomik, sosyal, kültürel ve uluslararası alanlarda büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Hatemi, “Gençler, aydınlar, fikir insanları, bilim insanları, uzmanlar, kadınlar ve işçiler memnuniyetsiz durumda. Din adamlarının da önemli bir kısmı memnun değil. Toplumun genelinde memnuniyetsizlik hissi hâkim.” ifadelerini kullandı.

Hatemi, “rejim karşıtlarının istifade ettiğini” söylediği söz konusu durumu ortadan kaldırmak için reformcular ve muhafazakârlar arasındaki ihtilafların bir kenara bırakılarak, “milli kurtuluş reçetesi” hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum