1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hasta Esirleri Kurtarmak İçin Diplomatik Girişim Çağrısı Yapıldı
Hasta Esirleri Kurtarmak İçin Diplomatik Girişim Çağrısı Yapıldı

Hasta Esirleri Kurtarmak İçin Diplomatik Girişim Çağrısı Yapıldı

Gazze’de düzenlenen panelde Hasta esirleri kurtarmak için diplomatik girişim çağrısı yapıldı.

06 Eylül 2019 Cuma 16:41A+A-

Esirler konusu uzmanları, işgal zindanlarında tutulan Filistinli hasta esirlerin ve özellikle de esir Bessam Es-Sayih’in hayatının kurtarılması için gösterilecek uluslararası çabaların ve diplomatik girişimlerin önemine dikkat çekti.

Uzmanlar, işgal rejiminin kasıtlı tıbbi ihmal politikası sebebiyle esir Es-Sayih’in sağlık durumunun tehlikeli bir aşamaya ulaştığını ve hayatının tehlikede olduğunu belirtti.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Bakanlığı ve Esirler Enformasyon Ofisi’nin önceki akşam düzenlediği “İşgal zindanlarındaki Filistinli esirlere tıbbi ihmal uygulanması sistematik cinayettir.. Esir Es-Sayih’i kurtarın” konulu panele esir hakları konusunda faaliyet gösteren çok sayıda kişi katıldı.

Bakanlık Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Eşref Hüseyin, Filistinli gruplara ait medya organlarının söyleminin esirlerin davasına hizmet etmesi ve işgalcilerin cinayetlerini deşifre etmesi gerektiğini söyledi.

Esirler Enformasyon Ofisi basın sözcüsü Ali El-Mağribi de “tıbbi ihmal” kavramını ayrıntılarıyla anlattı ve işgal yönetiminin sistematik olarak işlediği bir cinayet olduğuna dikkat çekti.

El-Mağribi, işgal yönetiminin ve cezaevleri idaresinin Filistinli esirlere uyguladığı tıbbi ihmal metotlarından örnekler verdi.

İşgal zindanlarındaki sağlık sisteminin başından beri bozuk olduğunu kaydeden El-Mağribi, esir hareketinin ilk şehidi esir Abdulkadir Ebu’l-Fahm’ın tıbbi ihmal kurbanı olduğuna işaret etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT