1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Hasırda namaz kılan önder!
Hasırda namaz kılan önder!

Hasırda namaz kılan önder!

Muhammed Mursi şehadet yıldönümünde İslam coğrafyasında dualarla anılıyor!

17 Haziran 2022 Cuma 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Mısır’da geçmişten bugüne büyük zorluklar devam eden İslami mücadele 2012 senesinde Mısır halkının zorbalık ve yasaklara karşı başlattığı ayaklanmayla farklı bir boyuta taşında. Mısır tarihinde ilk defa İslami hassasiyetlere sahip olan bir isim Cumhurbaşkanlığına seçildi!

Bu seçim aynı zamanda çeşitli engellemelere rağmen Mısır’daki güvenli bir şekilde gerçekleştirilen nadir seçimlerdendi. Muhammed Mursi göreve başlar başlamaz ahlak ve adalet vurgusunu ön plana çıkarttı. Mısır’da yaşayan herkes için yaşanabilir bir Mısır vaadiyle çok çetin bir statüko ile mücadeleye girişildi.

Askeri cuntaların dışında eski rejimin kalıntısı olan güçlü bir medya ve STK statükosu da Mursi’nin yapacağı işleri engellemek için yoğun çaba sarf ettiler. Bunun yanında Mübarek rejiminin yolsuzluğu devletin tüm kademelerine sıçramıştı. Ekonomik olarak ise Mısır dış borçlara bağımlı bir ülke haline gelmişti.

Çok uzun soluklu bir mücadeleyle gerçekleştirilebilecek olan değişim en başından itibaren Mısır’daki ve Batı’daki zulüm odaklarını korkutmaya yetmişti. Netice olarak Mısır ordusu Genelkurmay Başkanı Sisi’nin liderliğinde halk oylamasıyla seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi ve hükumetini 3 Temmuz 2013'te darbeyle devirerek anayasayı askıya aldı. Ordu meşru Cumhurbaşkanı Mursi'nin yerine Adli Mansur'u geçici cumhurbaşkanı olarak atadı. Şiddete teşvik etmek ve toplumun huzurunu bozmak suçlarından yargılanan birçok Müslüman Kardeşler üyesinin de tutuklanması emredildi.

Bugün hala Müslüman Kardeşler’in lider kadrosu ve binlerce mensubu hapishanede hukuk dışı yöntemlerle tutulmaktadır. Bunun yanında siyasi kararlarla gerçekleştirilen idamlarla yoluyla yüzlerce Müslüman şehit edildi.

Muhammed Mursi dünya tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Yüzünden hiç eksik olmayan tebessüm ve zalimlere hiçbir şekilde meyletmeyen onurlu duruşuyla Mursi ümmetin kalbinde yaşamaya devam ediyor. Onu katleden zalimler ise Mısırlı Müslümanların göğüslerinde büyüttükleri bir devrimle devrilecekleri günü bekliyorlar!

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

1 Yorum