1. HABERLER

  2. HABER

  3. Haraç Vermeyen Esnaf PKK Tarafından Katledildi
Haraç Vermeyen Esnaf PKK Tarafından Katledildi

Haraç Vermeyen Esnaf PKK Tarafından Katledildi

Bölge’de iş adamlarını sözde mahkemelerinde yargılayarak cezalandıran PKK, haraç vermeyi reddeden Osman Çiftçi'yi katletti. AK Parti Van milletvekili adayı Fatih Çiftçi’nin kuzeni olan Osman Çiftçi, memleketi Erciş’te binlerce kişi tarafından son yolculuğ

01 Kasım 2015 Pazar 14:42A+A-

Van'ın Erciş ilçesinde kasaplık yapan Osman Çiftçi, dükkanında PKK'lılarca katledildi. 29 Ekim'deki saldırı sonrasında Çiftçi'nin vücudunda 7 kurşun bulundu. AK Parti Van Milletvekili Adayı Fatih Çiftçi'nin kuzeni olan Çiftçi'nin daha önce de PKK tarafından tehdit edildiği öğrenildi. Halktan 'vergi' adı altında haraç toplayan PKK'nın daha önce katledilen Çiftçi'nin babasından da 20 bin TL haraç istediği öğrenildi. Haraç alamayınca ailenin hayvanlarına el koyan PKK'nın, aile reisini kurduğu sözde mahkemede de yargıladığı ifade ediliyor.

Şu ana kadar çok sayıda esnaf ve iş adamı PKK'nın haraç toplaması nedeniyle göç etmek zorunda kaldı. Bölgede iş yapan tüm esnaf ve işadamlarının örgüte haraç vermek zorunda bırakıldığı ifade ediliyor. Önceki gün PKK örgütü tarafından katledilen Çitfçi'nin haraç vermeyi reddettiği ve örgütün hedefi olduğu ifade ediliyor.

Katledilen Çiftçi'nin Erciş Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenazesi, dün sevenleri tarafından alınarak Türk bayrağına sarılı şekilde Kara Yusuf Paşa Camisine getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından Çiftci'nin cenazesi sevenlerinin omuzlarında aile kabristanlığında toprağa verildi. Silahlı saldırı sonucu kuzenini kaybeden AK Parti Van Milletvekili Adayı Fatih Çiftci ise, defin işlemi sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Çiftci'nin ikiz kardeşi Yakup Çiftçi de kardeşini kaybetmenin üzüntüsü içinde ayakta durmakta güçlük çekti. Defin sonrası Hacı Ali Camisi taziye evinde taziyeleri kabul eden AK Parti Van Milletvekili Adayı Fatih Çiftçi ile akrabalarını bu acılı günlerinde AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, AK Parti Van milletvekili adayları, partililer ile binlerce kişi yalnız bırakmadı.

resized_febe9-d2d138bdpkkharac.jpg

Mektupla böyle tehdit ediyorlar

Kürt asıllı iş adamları ve esnafı adeta canından bezdiren PKK'nın haraç makbuzları, Doğu ve Güney Doğu halkının üzerindeki baskıyı bir kez daha gözler önüne serdi. İsminin açıklanmasını istemeyen Hakkarili bir esnaf, örgütün kestiği haraç makbuzunu göstererek yaşadıkları sorunlara dikkat çekti. Hakkarili esnaf, elindeki makbuzu göstererek, üzerlerindeki baskının sonlandırılmasını istedi. (Yeni Şafak)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum