1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Hamd Olsun Rabbimize, Gazzeli Mazlumların Yardım Çağrıları Karşılıksız Kalmadı!
Hamd Olsun Rabbimize, Gazzeli Mazlumların Yardım Çağrıları Karşılıksız Kalmadı!

Hamd Olsun Rabbimize, Gazzeli Mazlumların Yardım Çağrıları Karşılıksız Kalmadı!

Gazzeli ailelerin yardım beklentilerinin karşılıksız kaldığından endişe eden İsmail Kılıçarslan’a Türkiyeli Müslümanların yetersiz de olsa Gazzeli kardeşlerinin çağrılarına cevap verdiklerini hatırlatmak isteriz.

10 Mayıs 2020 Pazar 17:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

İsmail Kılıçarslan Yeni Şafak’ta bugün yayınlanan “Bir sahurun getirdiği” başlıklı yazısında Gazze’deki ve diğer beldelerimizdeki mazlumların sıkıntılarını hatırlatmış. Mazlum coğrafyamızdaki kardeşlerimiz için bu Ramazan’ın yaşanan küresel felaketten ötürü daha zorlu geçtiğini ifade eden yazar ihtiyaç sahibi ailelerin beklentilerinin karşılanamamasından duyduğu üzüntüyü şu cümlelerle belirtmiş: 

   “…Şimdi bu saatlerde Gazze’de bir anne vardır. Geçen Ramazan’ı, bir Türk yardım kuruluşundan gelen ihtiyaç kolileriyle atlatmıştır. Çocuklarına fasulye, nohut, pilav pişirmiştir. Çay demlemiştir yanına. Paketten çıkan helvayı azar azar üleştirmiştir. Belki o annenin çocukları da nazlanmıştır sahurda. Hatta belki canları başka yiyecekler de çekmiştir lakin varsın olsun. O Gazzeli anne geçen yılın sahurlarını o koliyle halletmiş, çocuklarının karnını doyurmayı başarmıştır. Fakat bu Ramazan Türkiye’den koli gelmemiştir. Niçin gelmediğini biliyordur elbette. Dünyanın durumunun farkındadır. Salgının ne menem bir bela olduğunun ayırdındadır. O yüzden ellerini gökyüzüne doğru açıp “Yarabbi, bu imtihanı başımızdan kaldır” diye dua ediyordur. “Başımız” derken o başın içine dünyadaki tüm insanları da dahil ediyordur. Dünyanın pek azı o annenin başındaki başka belaların kalkması için uğraşıyordur ama varsın olsun. O anne yine de bütün insanlık için açıyordur ellerini…”

Şüphesiz her yerde olduğu gibi Türkiye’de de hayatı büyük ölçüde değiştiren koronavirüs hadisesinin mazlumlara yardım faaliyetlerini de çok etkilediği açık. Bununla birlikte elbette çok yetersiz de olsa ve ihtiyaçların büyüklüğü karşısında cılız kalsa da elden geldiğince bu çabaların sürdürüldüğünün bilinmesinde fayda görüyoruz. 

Bu bağlamda Özgür-Der’in Gazze ve İdlib’deki kardeşlerimiz için başlattığı Ramazan kumanya yardımlarının ilk bölümünün ulaştırıldığını hatırlatmak isteriz. Bu vesileyle Ümmet coğrafyamızla ilgili hassasiyetinden ve sorumluluk hatırlatmasından ötürü Sayın İsmail Kılıçarslan’a teşekkürlerimizi iletiyoruz. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum