1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas’tan tarihî operasyon: İşgale büyük darbe
Hamas’tan tarihî operasyon: İşgale büyük darbe

Hamas’tan tarihî operasyon: İşgale büyük darbe

Hamas’a bağlı İzzeddin el-Kassam Tugayları Syonist işgale karşı “Aksa Tufanı” adını verdikleri büyük bir operasyon başlattı. Atılan binlerce roketin yanı sıra direnişçiler işgal topraklarına sızdı ve sokak sokak direniş başlattı.

07 Ekim 2023 Cumartesi 10:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İşgalci İsrail’e büyük darbe vuran “Aksa Tufanı” operasyonu başladı. İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanı Muhammed ed-Dayf, Filistin halkının yeniden devrim yaptığını ve bir devlet kurma projesine geri döndüğünü ifade ederek “İsrail'in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldık, İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonunu başlattık.” dedi.

Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında İsrail yönüne 5 bin kadar roket ve havan fırlattıklarını açıklayan Dayf, İsrail ile güvenlik koordinasyonunun sona erdiğini belirtti.

Dayf, Aksa Tufanı'nın İsrail'in düşündüğü ve beklediğinden çok daha büyük olacağını belirterek İslam ve Arap dünyasını İsrail'in işgalini silmek için birleşme, "elinde tüfeği olan herkese bunu çıkarma çağrısı" yaptı.

Aksa Tufanı operasyonuna katılamayanlardan dayanışmayı desteklemesini talep eden Dayf, yayınladıkları talimatların ve açıklamaların takip edilmesini istedi.

Dayf, ilk aşamada İsrail'in askeri bölgeleri ve hava üstlerini hedef aldıklarını dile getirerek, İsrail yönüne roket atmaya devam edeceklerini kaydetti.

8748e9b6-jhg2iowccw15fnhvjyzv2.jpeg

Direnişçiler işgal altındaki topraklarda

Filistinli direnişçiler pikaplarla Siyonist İsrail egemenliğindeki işgal topraklarına girmeyi başardı. Onlarca direnişçi sokak sokak mücadele ediyor. Çok sayıda İsrail askeri ve yerleşimci öldürüldü.

Bölgeden gelen görüntülerde İsrail’in can kaybı yanı sıra büyük maddi kayıplar verdiği görülüyor.

Gazze’ye İsrail askerinin cesedinin taşındığı ve bazı zırhlı araçların ele geçirildiğini gösteren videolar da sosyal medyadan paylaşıldı.

6e8fbfc9-xby0gqm9yv1oa1rxc83zd.jpeg

Yedek askerleri göreve çağırdılar

Öte yandan İşgal ordusu abluka altında Gazze Şeridi’ne saldırı başlattı.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu'nun (KAN) haberine göre, Savunma Bakanı Yoav Gallant, yedek askerleri göreve çağıran kararnameyi imzaladı.

Yerleşimclerde büyük bir korku ve panik başladı. Çok sayıda yerleşimci havaalanına doğru kaçıyor.

Sderot'ta polis merkezi ele geçirildi

Bu arada Gazze Şeridi’ne komşu işgal bölgesi Sderot’ta direnişçiler bir polis merkezini ele geçirdi. İşgalci İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi etrafında 80 kilometre yarıçapındaki bölgeyi askerî alan ilan etti.

HABERE YORUM KAT

13 Yorum