1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas'tan Siyonizm'e Darbe: Bir İsrail Askeri Esir Alındı (VİDEO)
Hamas'tan Siyonizm'e Darbe: Bir İsrail Askeri Esir Alındı (VİDEO)

Hamas'tan Siyonizm'e Darbe: Bir İsrail Askeri Esir Alındı (VİDEO)

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, Gazze'ye kara saldırısı için giren Siyonist İsrail ordusundan bir askeri esir aldığını açıkladı.

20 Temmuz 2014 Pazar 23:38A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gazze ve Ramallah, Hamas'ın başarısını kutluyor. Sokaklara çıkan Filistinliler, İsrailli askerin esir alınmasıyla ilgili sevinç gösterileri yapıyor. 

Açıklamayı Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde yaptı. Ebu Ubeyde, Gazze'ye kara saldırısı için giren Siyonist İsrail ordusundan bir askeri esir aldıklarını söyledi. Hamas, açıklamasına kanıt olarak kaçırılan askerin yaka numarasını da verdi ve isminin Şaul Aron, künye numarasının ise 6029045 olduğunu belirtti. 

Haberin gelmesinin ardından Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin önünde sevinç gösterileri yapıldı. 

Siyonist İsrail'den konuyla ilgili şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.

İzzeddin Kassam Tugayları 2006 yılında İsrail askeri Gilad Şalit'i esir almış 2011'de 'takas anlaşması' gereği, 1000'den fazla Filistin tutuklunun salıverilmesi karşılığında serbest bırakmıştı. Ancak Siyonist İsrail daha sonra serbest bıraktığı Filistin tutukluların önemli bir kısmını yeniden tutukladı.

Hamas yönetimi tutuklanan Filistinlilerin yeniden serbest bırakılmasını istiyor.

Hamas sözcüsü TRT Haber'den Mehmet Akif Ersoy'a yaptığı açıklamada şartlarımız kabul edilmeden ateş yapmayacağız, Türkiye ve Katar ile temas halindeyiz...

18 İsrail Askeri Öldü

Bu arada işgal yönetimi, Gazze'ye kara harekatının başlamasının ardından 18 askerinin öldürüldüğünü kabul eden bir açıklama yaptı.

ÖZGÜR-DER'DEN TEBRİK

Özgür-Der, bir İsrail askerinin esir alınmesı ve Kassam'ın operasyonun birçok Siyonist askerin öldürülmesini şu mesajla tebrik etti:

"Allahu Ekber! Hamas'ın Şucaiyye zaferini tebrik ediyoruz. Şucaiyye'de kahramanca direnen ve Siyonist işgal güçlerine zilleti tattıran İzzeddin Kassam Tugaylarına bin selam olsun!"

aron-saol.jpg

aron-saol-esir-alinan-israil-askeri.jpg

esir-alinma-ani.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum