1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas Mısır Cuntasının Yasak Kararını Kınadı
Hamas Mısır Cuntasının Yasak Kararını Kınadı

Hamas Mısır Cuntasının Yasak Kararını Kınadı

Mısır'da mahkeme, Gazze'yi yöneten Hamas'ın ülkedeki her türlü faaliyetini yasakladı. Hamas, mahkeme kararını kınadı, Mısır Yönetimine tepki gösterdi.

05 Mart 2014 Çarşamba 02:22A+A-

Mahkeme kararında Hamas'ın Mısır'da bulunan tüm ofislerinin kapatılmasına ve mal varlıklarına el koyulmasına hükmedildi.

Kararın ardından Hamas'tan yapılan açıklamada ise mahkeme kararı kınanarak, söz konusu kararın 'İsrail işgaline hizmet edeceği' ve Filistin davasını hedef aldığı belirtildi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, kararın Mısır’ın imajına ve Filistin meselesindeki rolüne zarar verdiğini ifade etti.

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi İzzet Reşak da 'siyasi' olarak nitelediği karara sert tepki göstererek, söz konusu adımın Filistin halkının onurlu direnişine zarar vermeyi hedeflediğini açıkladı.

Al Jazeera'nin Gazze muhabiri Vail Dahduh, mahkeme kararının Filistin'de Fetih ve Hamas grupları arasında Mısır'ın arabuluculuk yaptığı görüşmeleri olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Dahduh ayrıca, Mısır'ın Gazze sınırındaki sık sık açılıp kapanan Refah sınır kapısındaki durumun daha da kötüleşebileceğini vurguladı.

Hamas'tan daha önce davayla ilgili yapılan açıklamada da, "Bu, daha önce benzeri görülmemiş, tüm milli değerlere aykırı bir davadır. Mısır'dan beklenen tutum, Filistin direnişini yargılaması değil ona sahip çıkmasıdır" ifadeleri kullanılmıştı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT