1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Hamas Basite Alınamayacak Bir Güç Haline Geldi"
"Hamas Basite Alınamayacak Bir Güç Haline Geldi"

"Hamas Basite Alınamayacak Bir Güç Haline Geldi"

Kassam Tugayları'nın füzeleri işgal rejimini telaşlandırıyor.

29 Ekim 2013 Salı 18:23A+A-

İsrail'de yayınlanan Yediot Aharonot gazetesi, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın basite alınamayacak bir güç haline geldiğini ve bölgede arka arkaya yaşanan krizlerin Hamas'ın gücünü yok ettiğinin söylenemeyeceğini yazdı.

Yediot Aharonot'un bugünkü (29 Ekim Salı) sayısında yayınlanan haberde, Hamas'ın fırtına karşısında eğilip sonra yeniden ayağa kalkma işini iyi becerdiği iddia edildi.

Hamas Hareketi'nin uzun menzilli füze imalini sürdürdüğünün tahmin edildiğini ifade eden gazete, Mısır sınırındaki tüneller aracılığıyla Gazze'ye silah girişinin de sürdüğünü ve silah kaçırılan tünellerin zarar görmediğini öne sürdü.

Hamas ve İsrail ordusu arasında olası bir savaşın çok çetin geçeceğini ifade eden gazete, Hamas'ın yakın aralıklı ve uzun süren çatışmalar yerine kısa sürecek ve uzun aralıklı savaşları tercih ettiğini ve bu sürede kendini yenilediğini yazdı.

Haberde ayrıca, Muhammed Ed-Dayf'ın hâlâ Hamas Hareketi'nin askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'na komuta ettiğinin ve Mervan İsa'nın ise askeri ve siyasi kanatlar arasındaki koordinasyondan sorumlu olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

FİEM

HABERE YORUM KAT