1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hama'da 6 asker patlamada öldürüldü
Hama'da 6 asker patlamada öldürüldü

Hama'da 6 asker patlamada öldürüldü

Hama'da bir mühimmat deposunun patlaması sonucu Esed rejimine ait Ulusal Savunma biriminden 6 kişinin öldüğü bildirildi.

21 Ekim 2021 Perşembe 16:39A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye'de yayım yapan yerel bir haber kaynağı olan Enabbaladi.net’e göre dün yani 20 Ekim Çarşamba günü Hama-Humus yolunda rejime ait bir mühimmat deposu havaya uçtu.

Meydana gelen patlamada Suriye rejim güçlerine bağlı "Ulusal Savunma Unsurları"nın 6 üyesi öldü 3 üyesi de yaralandı.  

Yerel Şam Radyosu’nun Facebook'ta paylaştığı bilgilere göre patlama, Hama-Humus yolu üzerindeki bir mühimmat deposunda teknik bir hata sonucu meydana geldi.

Rus "Sputnik" haber ajansı da ismi açıklanmayan bir güvenlik kaynağına atıfta bulunarak, Hama vilayetinde "Ulusal Savunma" toplantısında bir mühimmat deposunun patlaması sonucu beş kişinin öldüğünü ve iki kişinin yaralandığını bildirdi.

Sputnik’e göre ismi açıklanmayan bir askeri kaynak patlamayı doğruladı. Patlamanın sabah saatlerinde gerçekleştiği ve iki patlayıcı cihazın kullanımı esnasında teknik bir arıza meydana geldiği ifade edildi.

Bu patlama ile neredeyse aynı saatlerde rejim güçlerine muhaliflerin saldırı düzenlediği biliniyor. Esed güçlerine bombalı saldırıda bulunan muhalifler 13 rejim askerini etkisiz hale getirmişti. 

Rus ve Esed rejimine göre mühimmat deposunun patlaması bir kaza olsa da kimi iddialara göre muhaliflerin böyle bir saldırı gerçekleştirmiş olabileceği ifade ediliyor. 

Şam’da rejimin askeri personelini taşıyan otobüsün geçişi sırasında yola döşenen bombanın patlaması sonucu 13 rejim askeri ölürken mühimmat deposunun patlaması sonucu da 6 rejim askeri telef oldu. 

 

HABERE YORUM KAT