1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'teki Saldırılarda 2 Günde 67 kişi Katledildi
Halep'teki Saldırılarda 2 Günde 67 kişi Katledildi

Halep'teki Saldırılarda 2 Günde 67 kişi Katledildi

Suriye'de rejim güçlerini Halep'te direnişçilerin kontrolündeki bölgelere 2 gündür düzenlediği hava saldırılarında 67 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

17 Eylül 2015 Perşembe 16:50A+A-

AA muhabirinin Halep'te sahra hastanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, rejime ait helikopterin dün Halep'te direnişçilerin kontrolündeki Meşhed mahallesine düzenlediği saldırıda 45, bugün kentin Şear, Kelese ile Salihin mahallesine düzenlediği saldırılarda ise 22 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

Rejimin Halep'te direnişçilerin kontrolünde sivillerin yaşadığı bölgelere dünden bu yana yoğun bir şekilde saldırdığını kaydeden yetkililer, birçok sahra hastanesinin acil kan ve tıbbi malzemeye ihtiyaç duyduğunu aktardı.

Sivil savunma yetkilileri de saldırılarda çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığını, ekiplerin enkaz altındakilere ulaşmaya çalıştığını söyledi. 

Kentteki hayat şartlarının kötü olduğunu, halkın saldırılar nedeniyle yeniden güvenli bölgelere kaçmaya başladığını vurgulayan yetkililer, rejimin hava saldırıları nedeniyle bazı yerlerde enkaz kaldırma çalışmalarının sağlıklı yürütülemediğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT