1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'te IŞİD'in İlerleyişi Durduruldu
Halep'te IŞİD'in İlerleyişi Durduruldu

Halep'te IŞİD'in İlerleyişi Durduruldu

Mücahidin Ordusu Basın Sorumlusu Ebu Eşref, "İslami Cephe ile Mücahidin Ordusu, Halep'in kuzeyinde IŞİD'in ilerleyişini durdurdu" dedi.

18 Ağustos 2014 Pazartesi 17:40A+A-

Mücahidin Ordusu Basın Sorumlusu Ahmed Ebu Eşref kendi birlikleriyle İslami Cephe'nin Halep'in kuzeyinde IŞİD'in ilerleyişini durdurduğunu söyledi.

Örgütün, kuzeyde 9 köyde denetimi ele geçirdiğini ifade eden Ebu Eşref, "Silahlı muhalifler, kuzeyde IŞİD'in ilerleyişini durdurdu. Bazı köylerin denetimini tekrar IŞİD'ten aldı. Seyid Ali, Soran Azez ve Husuliye köyleri çevresinde IŞİD ile silahlı muhalifler arasından iki günden bu yana şiddetli çatışmalar yaşanıyor" diye konuştu.

Mücahidin Ordusu'nun, IŞİD'in Mari kasabasındaki kuşatmasını kırdığını ve bölgeye silahlı ekipler gönderdiğini aktaran Ebu Eşref, muhaliflerin kasaba çevresinde kontrol noktaları kurduğunu ve cami minarelerine keskin nişancılar yerleştirdiğini kaydetti.

Muhaliflerin birçok noktaya silahlı araç yerleştirdiğini belirten Ebu Eşref, IŞİD'in kasabaya yaklaştığını duyan bazı kasaba sakinlerinin Mari'yi terk etmeye başladığını anlattı.

Örgütün, "toplu infazlar" gerçekleştirdiğini ifade eden Ebu Eşref, "IŞİD, Irak ve Suriye'de kafa kesme yoluyla psikolojik baskı yaratarak, halkı korkutmaya çalışıyor" dedi.

Suriye'de IŞİD örgütünün, Halep'te kontrol altına aldığı bazı köylerde, muhaliflerle bağlantısı olan çok sayıda genci infaz ettiği iddia edildi.

İslami Cephe Halep basın sorumlusu Salih Anadani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in, Halep'in kuzeyinde ele geçirdiği Türkmen Barih ve Ahterin köylerinde muhaliflerle ilişkisi olan çok sayıda genci toplayarak, köy meydanında infaz ettiğini ifade etti.

Kaç kişinin infaz edildiğine ilişkin bilgi vermeyen Anadani, "IŞİD son dönemlerde gerek Irak'ta, gerekse Suriye'de denetimindeki bölgelerde kaç kişiyi idam ettiğiyle ilgili bilgi vermiyor. Biz genellikle bu bilgileri bölge halkından ve bağlantılı olduğumuz yerel aktivistlerden öğreniyoruz" dedi.

Halep'in kuzeyindeki birçok köyün IŞİD'in kontrolüne geçtiğini aktaran Anadani, halkın, IŞİD korkusu nedeniyle köyleri terk etmeye başlayarak, güvenli bölgelere gitmeye çalıştığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT