1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Halep’in Ardından Timsah Gözyaşları Dökenler!
Halep’in Ardından Timsah Gözyaşları Dökenler!

Halep’in Ardından Timsah Gözyaşları Dökenler!

Nasıl Halep’ten yansıyan manzaralar mücrimlerin ne kadar zalimleşebildiklerini ortaya koymaktaysa, bu manzaralar karşısında “biz demiştik” edasıyla direnişi mahkum etmeye kalkışanlar da bir o kadar tutarsızlığın ve nifakın sefaletini yansıtıyorlar.

15 Aralık 2016 Perşembe 18:45A+A-

Rıdvan Kaya’ın yorumu:

Yoksulluk içindeki Suriyeli muhacir kadınlar yardım talebiyle zaman zaman babamların evinin kapısını çalarlar. Kapıyı açan annem her defasında uzun uzadıya bu çaresiz insanların acıklı, yürek yakan hikayelerini dinler ve karınca kararınca kendilerine yardımcı olmaya çalışır. Ve arkalarından neredeyse her defasında da şöyle dua eder: “Allahım bu insanları bu hale düşüren Esed alçağının boynunu devir!”

Bu durum aklıma hep şu soruyu getirmiştir: Neden uluslararası siyaset, tarih, bölgesel çatışmalar vs. konularında bilgi sahibi biri olmamasına rağmen annem zulmün kaynağını net bir biçimde görebiliyorken, ‘mahallemiz’in pek çok anlı-şanlı üstadı, aydını, yazarı bir türlü kafa karışıklığından, pejmürdelikten, kurtulamıyor; geveleyip durmaktan, hakkı eğip bükmekten vazgeçemiyorlar?

Yazının Devamı >>>

Etiketler : , ,