1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'e Varil Bombalı Saldırı: 15 Ölü
Halep'e Varil Bombalı Saldırı: 15 Ölü

Halep'e Varil Bombalı Saldırı: 15 Ölü

Rejime bağlı bir helikopterin, Halep'te muhaliflerin denetimindeki Tarik Bab bölgesine düzenlediği varil bombalı saldırıda 15 kişi yaşamını yitirdi.

25 Haziran 2014 Çarşamba 13:58A+A-

Sivil savunma ekipleri, rejime bağlı bir helikopterin Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolündeki Tarik Bab bölgesindeki Halavani kavşağını "varil bombasıyla" vurduğunu ve 15 sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.

Saldırı bölgesinde 3 araçta büyük maddi hasar meydana geldiği ve bir binanın belli bir kısmının da çöktüğü görüldü. Halavani bölgesine düzenlenen hava saldırısında yaralananlar, ambulanslarla sahra hastanelerine kaldırılırken, saldırı bölgesi yakınlarını kaybedenlerin akınına uğradı.

Varil bombasının düştüğü bölgede kavun karpuz satan Ebu Abdo, "Beşşar Esed Golan'da savaşacağı yerde kendi halkını öldürüyor. Biz Yahudi değiliz. Bakın ailelerimiz her gün Halep'te varil bombası sonucunda hayatını kaybediyor" dedi.

Rejimin gece gündüz Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelere varil bombasıyla saldırdığını anlatan Ebu Abdo, saldırılar nedeniyle şehirde durumun her gün kötüye gittiğini söyledi.

Bu arada Şehba Press Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Mamun Ebu Ömer, rejime bağlı bir savaş uçağının Halep'in kuzeyindeki Mari kasabasında yerleşim yerine saldırması sonucunda çok sayıda evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü kaydetti.

Sivil savunma ekiplerinin, saldırılarda yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralıları çıkarttığını ifade eden Ebu Ömer, kasabaya her gün saldırılar yapıldığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT