1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Halep de Nedir? Ya da Ortalama Amerikan Müstağniliği!
Halep de Nedir? Ya da Ortalama Amerikan Müstağniliği!

Halep de Nedir? Ya da Ortalama Amerikan Müstağniliği!

ABD Başkanlık seçiminin adaylarından liberal Garry Johnson Halep’in ne olduğunu bile bilmiyor!

08 Eylül 2016 Perşembe 18:50A+A-

ABD Başkan adaylarından Garry Johnson’un katıldığı bir televizyon programında Halep ile ilgili soruya verdiği tepki ABD kamuoyunda Suriye’nin neye tekabül ettiğini ortaya koyuyor.

2016 ABD Başkanlık seçimlerine Libertaryan (Özgürlükçü) Parti adayı olarak katılan Garry Johnson MSNBC kanalında katıldığı bir söyleşide Halep ile ilgili ne düşündüğüne dair soru karşısında takındığı tavrıyla Amerikan siyasetinin en sarsıcı siyasi gaflardan birine imza attı.

Söyleşi şöyle gelişti:

-Seçilmeniz hâlinde Halep hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz?

-Ne hakkında?

-Halep.

-Halep de ne?

-Şaka yapıyor olmalısınız!

-Hayır...

Johnson’un bu şaşırtıcı tepkisi karşısında söyleşiyi yapan gazeteci Halep’in Suriye’nin en büyük şehirlerinden biri olduğunu ve “mülteci krizi”nin odağındaki bir kent olduğunu söylüyor. Bunun üzerine başkan adayı Johnson, “Tamam anladım, anladım.” şeklinde cevap veriyor. Ve arkasından klasik kalıpları tekrar ederek bir şeyler bildiğini göstermeye çalışıyor.

Suriye’nin bir karmaşa olduğunu, yapacağı şeyin Ruslarla işbirliği içinde sorunu diplomatik yoldan çözüme kavuşturmaya çalışmak olduğunu söylüyor. Arkasından da Suriye’de destek verilen Özgür Suriye Ordusu’nun “cihatçılardan” oluştuğu, Beşşar Esed rejimini değiştirme çabasının dünyayı daha az güvenli kıldığı vb. Batı kamuoyunda sol ve liberal çevrelerde kalıplaşmış tezleri tekrarlıyor.

Johnson’un bu gafı üzerine Twitter’da “#WhatIsAleppo” (Halep nedir?) başlığıyla açılan hashtag kısa sürede büyük sayılarda katılımcı sayısına ulaşmış bulunuyor.

Mexico eyaletinin eski valisi olan Johnson başkanlık seçiminde 2 güçlü aday olan Trump ve Clinton’u zorlayacak bir konumda olmamasına rağmen anketlerde yüzde 8.6 oranında desteğe sahip görünüyor.

Sonuçta başkan adayı olarak kamuoyunun karşısına çıkan bir ismin Halep’in değil nerede olduğunu, ne olduğunu dahi bilmemesi Amerikan kamuoyunun ve siyasetinin bu büyük insanlık dramı karşısında durduğu yerin bir göstergesi olarak görülebilir.

Kaynak: MEE, Haksöz Haber

HABERE YORUM KAT

1 Yorum