1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz’ün Yeni Sayısını Dergi Editörü M. Ali Aslan Değerlendirdi
Haksöz’ün Yeni Sayısını Dergi Editörü M. Ali Aslan Değerlendirdi

Haksöz’ün Yeni Sayısını Dergi Editörü M. Ali Aslan Değerlendirdi

​​​​​​​Haksöz Dergisi’nin 349-350. (Nisan-Mayıs) sayısını dergi editörü Mehmet Ali Aslan yeni açılan Haksöz Okulu Youtube Kanalı’nda değerlendirdi.

13 Mayıs 2020 Çarşamba 21:59A+A-

Haksöz Dergisi’nin 349 ve 350. (Nisan-Mayıs) sayı şeklinde birleşik olarak yayınlanan Koronavirüs ve İnsanın Anlam Arayışı başlığıyla çıkan son sayısını dergi editörü Mehmet Ali Aslan değerlendirdi. Dosya konusu olarak Koronavirüs sürecinin insanın anlam arayışını nasıl etkileyeceği sorusuna odaklanan son sayıda konuyla alakalı gündem yazısı, bir soruşturma ve ayrıca dört yazı daha bulunuyor. 

Mehmet Ali Aslan gündem yazısına değindikten sonra Yazçiçek, Ali Bulaç, Dr. Mevlüt Yurtseven, Hasan Eker ve Dr. Murat Koç tarafından “Koronavirüs ve İnsanın Anlam Arayışı” başlığındaki soruşturmaya verilen cevapları değerlendiriyor. Yine Rıdvan Kaya, İsmail Ceyran, Fevzi Zülaloğlu ve Salih Orhan’ın dosya konusuyla ilgili yazdıkları yazılar Mehmet Ali Aslan tarafından videoda inceleniyor.

Dergi değerlendirmesinin ikinci kısmında derginin son sayısında yer alan dosya konusu dışındaki yazılar değerlendiriliyor. Hamza Türkmen’in “Cemaat mi Sivil Toplum mu?”, Kenan Alpay’ın “Güzel Ahlak ve Salih Amelle Ulaşılan Şehadet” Musa Üzer’in Müslüman Müslüman’la Savaşıyor Edebiyatı ve Hakikatin Mecaza Gelmeyen Çığlığı” başlıklı yazıları yine videoda değerlendirmeye tâbi tutuluyor. Daha sonra Ömer Faruk Karagüzel’in İnfaz Yasası’nda yapılan değişiklikle ilgili yazısı, ardından dergideki çeviri yazılarla birlikte Mustafa Özdemir’in Mukaddime eseri üzerine incelemesi ve Erdal Eker’in toplumsal ilişkilerde ölçüyü konu edindiği yazısı da Mehmet Ali Aslan’ın değerlendirmesine konu oluyor.

Mehmet Ali Aslan, Hatip Erdoğmuş’la Muş Alparslan Üniversitesinde Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu üzerine yapılan röportaj ve Bünyamin Doğruer’in dergide yer alan şiirini de tanıttıktan sonra derginin bu sayısıyla ilgili yorum, kanaat ve eleştirilerin paylaşılması talebinde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT